Vučić sa Čen: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Srbija je izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom, a potvrda dolaska predsednika Si Ðinpinga, najavljena za sledeću godinu, velika je čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, poručio je predsednik Vučić na sastanku sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su o razvoju i daljem unapređenju odnosa dveju zemalja.

Ambasadorka Čen je naglasila da se intenzivno radi na pripremi Samita 17+1, koji će biti održan u aprilu sledeće godine u Kini i izvestila predsednika Vučića o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji.

Oni su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd – Bidimpešta i rad na deonici auto-puta Preljina – Požega, čija je uspešna realizacija u toku.

Na sastanku je bilo reči i o pruzi Beograd – Niš – Preševo, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, istakavši poseban ekonomski značaj i mogućnost razvoja industrijskih zona duž ove pruge.

Predsednik Vučić je uputio molbu ambasadorki Čen da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave predsedniku Siju i istakao da je Srbija trajno opredeljena za najbliže odnose na Narodnom Republikom Kinom, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *