Vučić: S Putinom uvek pričam otvoreno o svemu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da glavna tema u njegovim predstojećim razgovorima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom treba da budu bilateralni odnosi i dodao da oni uvek razgovaraju otvoreno o svemu, a da li će tema biti i obaveštajna afera, to je sfera razgovora u četiri oka.

„Ne spadam u političare koji vole da se hvale – ala sam mu rekao. Šta ću da razgovaram to je za nas dvojicu, u četiri oka ćemo razgovarati“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara TV Prva da li će i Putina,sa koji bi trebalo da se sastane 4. decembra pitati, kao što je i ruskog ambasadora- zašto?

On je naveo da je ponosan na činjenicu da je dobio orden Aleksandra Nevskog od Putina, 105. godina nakon što ga je pre njega dobio samo jedan Srbin.

„I to od takvog predsednika, Vladimira Putina, a ne Jeljcina, da se niko ne uvredi. Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu“, rekao je on.

Vučić kaže da tema broj 1. u njihovim razgovorima treba da budu naši bilateralni odnosi, koji uključuju sve bolje ekonomske odnose i sve veću ekonomski razmenu.

„Naravno, Putin je taj, nisam ja sam na tom sastanku, koji će imati svoje teme i mi smo spremni da razgovaramo o svakom pitanju. Želimo da gradimo dobre, najbolje odnose sa Rusijom uz uzajamno poštovanje i poverenje“, poručio je Vučić.

Podsetio je koliko nam je Putin već pomogao, posebno 2015. godine kada je sprečio usvajanje rezolucije o Srbiji kao genocidnom narodu u SB UN, ali i u očuvanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta.

Ne spadam u političare koji vole da se hvale – ala sam mu rekao…. Sa Putinom ću otvoreno razgovarati o svemu“, rekao Vučić u intervjuu za Prvu TV.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *