VUČIĆ RAZGOVARAO SA STOLTENBERGOM: Predsednik Srbije sa generalnim sekretarom NATO-a o situaciji na Kosmetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem telefona sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija apsolutno ničim, nijednim svojim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

– Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa KiM koju sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici gromoglasno ćute – naglasio je predsednik Srbije i dodao: – Ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritoriji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione jer valjda ne bi trebalo da postoje ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri.

Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, uvek će se ponašati odgovorno, ali Srbija i dalje pita kada kreće formiranje ZSO i kada će Kurtijeve oklopne jedinice povući sa severa KiM.

Na kraju, uz zahvalnost Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, predsednik Vučić je postavio pitanje koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila, danas, juče ili bilo kada?

Dvojica sagovornika dogovorili su da ostanu u stalnom kontaktu zbog neophodnosi očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet