Vučić razgovarao sa Fon der Lajen: Srbija ostaje privržena razgovorima, uz JASNO NAVEDENA OGRANIČENJA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, nastavku evrointegracionog puta Srbije, nephodnim reformama, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji, kao i na ličnoj posvećenosti koju predsednica Komisije fon der Lajen pruža evropskom putu naše zemlje.

Predsednik Vučić je naglasio odlučnost Srbije da nastavi sa reformskim procesima u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji.

Tim povodom, predsednica Evropske komisije Fon der Lajen naglasila je da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.

Predsednik Vučić je predsednicu Fon der Lajen obavestio o stanju dijaloga Beograda i Prištine i istakao da Srbija ostaje privržena razgovorima pod pokroviteljstvom EU i pronalaženju kompromisnog rešenja za normalizaciju odnosa, uz jasno navedena ograničenja, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti i širenja saradnje u regionu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *