Vučić: Rat u Ukrajini će potrajati, sledeća zima biće još teža

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da će sledeća zima biti mnogo teža jer smatra da će rat između Rusije i Ukrajine potrajati.

On je na TV Pink, na pitanje da prokomentariše to što „stručnjaci postavljaju pitanje da li ruski predsednik Vladimir Putin koristi zimu kao oružje“, kazao da ne razume šta stručnjaci pričaju.

Najavljene reforme u energetskom sektoru, biće dovoljno gasa i struje

Predsednik je izjavio u Oslu da su najavljene reforme u energetskom sektoru, kao i promene u preduzećima, velike i važne za sve nas, poručujući da će biti dovoljno struje i gasa u zemlji.

Vučić je sinoć za TV Pink, govoreći o najavljenim reformama i smenama u energetskom sektoru, u čemu su pojedini videli priznanje poraza, rekao da je želja nadležnih da postupaju u skladu sa onim što su posavetovali ljudi koji su najbolji u svetu za analizu energetske situacije.

Pokažite mi zemlju u okruženju gde je poskupljenje manje

Komentarišući najavljeno poskupljenje struje i gasa, predsednik je ukazao je na to da nema zemlje ni u okruženju u kojoj je povećanje bilo manje.

Kako je sinoć rekao, poskupljenje struje za 4,4 dinara i kilovat gasa za 4,5 dinara, ne postoji ni u zemlji u okruženju, a kamoli u Evropi.

Potrošili smo oko sedam odsto rezervi gasa

Ovu zimu ćemo da prezimimo uz probleme sa kojima se država suočava finansijski, jer je država primila najveći teret, ali ćemo proći dobro, ocenio je predsednik Srbije.

On je sinoć u razgovoru za Pink iz Osla za istakao da je do sada iz rezervi potrošeno oko sedam odsto i da ima još dovoljno gasa za zimu, rezervi iz hidrokapaciteta i uglja, te najavio dalji pad cene nafte i naftnih derivata.

Da sačekamo petak, verujem u reprezentaciju

Vučić je rekao da i dalje veruje u reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu i da će pobediti, te poručio „da sačekamo petak“.

On je, na pitanje da li mu je lakše posle pobede Brazila nad Švajcarskom, kazao da još samo mi treba da pobedimo nekoga.

Izjava Dveri o vantelesnoj oplodnji uvreda za svaku ženu

Predsednik je ocenio je da je stav Srpskog pokreta Dveri da vantelesna oplodnja sa doniranim materijalom može da utiče na promenu genoma budućeg naraštaja uvreda za svaku ženu i dodao da se u Srbiji uskoro kreće sa tim te da je to način da država koliko – toliko pomogne potencijalnim majkama i natalitet.

„To je teorija od koje se Mengele ne bi postideo”, rekao je Vučić pitajući-šta posle toga da kaže svaka potencijalna majka, svaka devojka, svaka žena i konstatovao kako sada žene neće morati da idu od Skoplja do Istanbula i Beča, Praga, već će sve moći kod nas da se obavi.

Gorko se kajem zbog litijuma

Aleksandar Vučić je rekao da se gorko kaje što je dozvolio da se Srbija odrekne litijuma kao i da je time postala jedinstvena zemlja koja se odrekla takvog bogatstva i nečeg najboljeg za sebe.

“Ne postoji nijedna zemlja na svetu koja takvom glupošću može da se pohvali. Ja ću da im se obratim i da kažem ljudima da uništavaju svoju zemlju”, rekao je Vučić sinoć za TV Pink iz Osla odgovarajući na pitanje povodom ekološkog protesta koji je u nedelju održan ispred Vlade Srbije, a juče otkazan zbog malog broja ljudi.

Sva moja “tiranija” počiva na neispunjenim tuđim licnim ciljevima

Predsednik je izjavio da sva njegova tiranija, za šta ga neki optužuju, poput reditelja Gorana Markovića, počiva na neispunjenim tuđim ličnim ciljevima.

Vučić je tako sinoć odgovorio za Pink iz Osla na pitanje kako vidi to što ga Marković optužuje za tiraniju i da li bi i dalje bio tiranin da je Marković dobio novac za svoj film od Filmskog centra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *