Vučić polaže venac u Spomen parku Sremska Mitrovica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u nedelju položiti venac u Spomen parku Sremska Mitrovica povodom Dana sećanja na žrtve koncentracionog logora Jasenovac i njegovog najvećeg stratišta Donja Gradina.

Polaganje venca je predviđeno u 11.45 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić najavio je ranije da će u nedelju, on u Sremskoj Mitrovici, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u Donjoj Gradini u RS, predvoditi obeležavanje stradanja srpskog naroda. Poručio je i da srpski narod nikada nije bio jedinstveniji i ujedinjeniji u želji da zajednički obeležava istorijske događaje i da planira budućnost.

„Nikada narod nije bio jedinstveniji, nikada ujedinjeniji u želji da zajednički obeležava istorijske događaje, da planira budućnost. Kada o tome pričam, uvek govorim i o našem narodu na KiM, i šta zajedno radimo sa Republikom Srpskom, uz poštovanje BiH“, rekao je Vučić.

On je rekao da će u nedelju biti održane manifestacije, bez građana, kako bi se obeležilo stradanje srpskog naroda, pa će istovremeno Dodik biti u Donjoj Gradini, a on sam u Sremskoj Mitrovici, jednom od najvećih stratišta, o kojem gotovo da se nije govorilo, mestu gde je ubijeno između 5.900 i 7.500 Srba, među njima i Sava Šumanović.

Nikada nećemo zaboraviti žrtve Jasenovca, najstrašnijeg zločina ustaškog režima u NDH, strašno stradanje srpskog, jevrejskog i romskog naroda, rekao je Vučić.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *