VUČIĆ: Odnosi Srbije i Кine na najvišem istorijskom nivou

Predsednik Republike Srbije Aleksandar primio je ambasadorku Narodne Republike Кine Čen Bo, kojoj je uručio čestitku upućenu predsedniku Si Đinpingu povodom stogodišnjice Кomunističke partije Кine.

U čestitki Vučića se, između ostalog, navodi da je zahvaljujući Кomunističkoj partiji Кine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, Narodna Republika Кina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira i stabilnosti na globalnom planu.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Кine na najvišem istorijskom nivou i uveren da će saradnja biti nastavljena u duhu svestranog strateškog partnerstva.

Vučić i ambasadorka Čen su razmotrili tekuće i moguće zajedničke srpsko-kineske infrastrukturne projekte, kao i projekat izgradnje fabrike vakcina. Vučić se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega, kao i pruge Beograd-Novi Sad, s obzirom na to da i auto-put i pruga treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet