Vučić: Obići ću sve okruge da se uverim u tok vakcinacije

Predsednik Aleksadnar Vučić najavo je da će odmah po povratku u Srbiju, nakon poseta UAE i Bahreinu, otići u svaki okrug, kako bi se uverio u tok vakcinacije, kao i da ličnim primerom pokaže da je važno primiti vakcinu.

“Čim se vratim u zemlju, želim da obiđem svaki okrug u Srbiji, da vidim kako teče vakcinacija. Lično ću otići u mnoga manja mesta, da vidim zašto nam tamo ide slabije, u Merošinu, Žagubicu”, rekao je Vučić novinarima u Abi Dabiju.

On je dodao da će se u nekoj od tih manjih lokalnih samouprava i sam vakcinisati, a da vakcinu neće birati.

“Rekao sam da ću primiti kinesku vakcinu, ali mogao bih svaku, jer je svaka dobra. Želim da odem u malo mesto, da mi lokalna medicinska sestra da vakcinu i da pokažemo da to nikome neće doneti ništa loše”, rekao je Vučić.

Cilj je, kaže, da u svim mestima bude vakcinacije kao prethodnih dana u Kruševcu i Sremskoj Mitrovici, gde su vakcinisani građani i bez prijave, jer je to, kaže, urodilo plodom.

Srbija ide velikom brzinom napred

Srbija ide velikom brzinom napred i za našu zemlju se dešavaju suštinski dobre stvari, izjavio je  u Abu Dabiju predsednik Aleksandar Vučić

Ali kako kaže „naš narod nikad neće biti zadovoljan“

“ Pitanje je kada su to Srbi bili zadovoljni u svojoj dugoj istoriji… u vreme Karađorđa, Miloša, Mihaila, Milana, Aleksandra, Petra, Tita…“ primetio je predsednik.

Dodao je da nam se svima danas čini da smo bili mnnogo srećniji kada smo, kako je rekao, na more išli sa tri kilograma bajatog hleba i paradajza.

Tako će nam se, kaže, i ovo vreme u budućnosti činiti divno.

Vučić kaže da ga emocije ne interesuju, već objektivni kriterijumi – putevi i pruge.

Najavio je da će u naredna dva meseca obići sve okruge.

Što se napada na njega tiče, kaže da nije od šećera.

„Neka oni tuku neka rade svoj posao, da nismo uspešni ne bi me ni napadali, ali i to je život“, navodi Vučić, koji će sutra, kao prvi predsednik Srbije, posetiti Bahrein.

Ističe da će, kao i u Abu Dabiju, u Bahreinu mnogo toga dobrog uraditi za Srbiju.

Radimo najbolje za zemlju,ne zanimaju me reakcije drugih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da radi najbolje što može za zemlju kako bi spasili ljudske živote i da ga ne zanimaju rekacije drugih zemalja zbog najavljene proizvodnje ruske i kineske vakcine u Srbiji.

Dodao je da će Srbija za godinu dana da proizvodi tečnost za vakcine, ne samo sirovine i podsetio da je Srbija već pravila trovalentne vakcine za grip u Torlaku i kaže da je svestan da mnogi neće biti zadovoljni, zbog toga, jer Srbija ne po njima ne može da štrči toliko i bude jača od ostalih.

„Ako možemo jedan zivot da spasemo – šta me birga ko će šta da kaže“, naveo je Vučic

„Vraćaće nam na druge načine, ali mi te savete ne slušamo i očekujem druge vrste akcije. Ali, to me ne brine niti čudi“, naveo je Vučić.

Zapitao je zašto bi neko bio oduševljen uspehom Srbije.

Vučić kaže da je Srbija živela tako da je uvek neko spuštao i želeo da budemo za nijansu lošiji od drugih u regionu, da bi postojao balas i da bi Srbija bila dovoljno dobra ili fina.

„Najviše su nas hvalili kada smo bili najslabiji i kada smo išli i samo se izvinjavali svima u okruženju i uz to smo sebi uspeli da uništimo sve fabrike i razorimo ono sto smo pre toga napravili. I šta smo imali od toga što su nas hvalili i tapšali po ramenu“, zapitao je Vučić.

Predsednik je poručio da je spreman da plati tu cenu nepopularnosti, ali da će Srbija zato biti mnogo snažnija i jača u svakom smislu te reči.

Rekao je da Srbiji ne treba da zarađuje na vakcinama koje će praviti već da želi da i ljudi u regionu budu zdravi.

„Borićemo se da budemo u vrhu i mi to možemo“, poručio je Vučić.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *