Vučić: Nove reforme neće „boleti“ narod, već ministre i direktore

Nove reforme, koje nameravamo da sprovedemo, ovaj put neće „boleti“ narod, kao prethodne, već ministre i direktore javnih preduzeća, a cilj je da obezbedimo još veći rast, poručio je predsednik Vučić.

„Reforme koje su bile sprovedene su “bolele“ narod, a danas se pokazuje da su bile ispravne. Buduće reforme koje treba da sprovedemo neće “boleti“ narod već ministre i direktore naših javnih preduzeća, ali sam siguran da će nam doneti još veći rast i još značajno veće povećanje vaših primanja“, rekao je Vučić.

Kazao je da će zbog toga u narednom periodu biti povećane plate, drastično: „Za šest ili sedam godina udvostručićemo primanja od 2014. godine i to ne nominalno, već realno, a možda će biti i više od toga“, naveo je predsednik.

Medicinske sestre sada imaju nominalno za 38 odsto veće plate nego pre 2014. godine, a oko 30 odsto relalno veće zarade, napomenuo je on.

Izdvajaćemo sve više novca za zdravstvo, ali ćemo tražiti i više rezultata i veću produktivnost rada, poručio je predsednik Srbije.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *