Vučić: Nesumnjivo teže ulaganje zbog kovida

Ulaganja će biti otežana zbog korona virusa, jer će pandemija trajati duže nego što se očekivalo u svetu, kaže Vučić i ukazuje da i u Srbiji raste broj novozaraženih, mada je situacija bolja nego u drugim zemljama.

Upitan da li se plaši da bi globalne ekonomske posledice pandemije mogle da utiču na dodatna ulaganja i snaženje Vojske Srbije, što je važno za održivost politike vojne neutralnosti, ali i na realizaciju drugih projekata, Vučić je kazao da je nesumnjivo tako.

„Biće neuporedivo teže. Pandemija duže traje nego što je bilo ko u svetu mislio. Odužilo se sa vakcinama, a jedino može da se reši vakcinacijom“, ukazao je on.

Vučić je naveo da rastu brojevi, i da i kod nas brojevi nisu dobri, iako smo mnogo bolji nego drugde.

Zbog toga kaže da je ponosan što Srbija gradi toliko bolnica i kliničkih centara, što je doneta odluka o izgradnji kovid bolnica u Beogradu i Kruševcu.

Sa tih 450 jedinica intenzivne nege spremni smo da prihvatimo sve, da nemamo problema, jer smo u jednom trenutku bili pred pucanjem sistema, iako smo sve bolnice tada pretvorili u kovid bolnice, dodao je on.

 Ne bi bilo fer da otkrijem o kom projektu je reč

Vučić nije danas želeo da otkrije koji je to projekat u regionu, koji konkuriše za sredstva iz paketa pomoći EU, uperen direktno protiv interesa Srbije, navodeći da to ne bi bilo fer.

Vučić je u četvrtak evropskom komesaru Oliveru Varheiju, tokom njegove posete Beogradu, ukazao na takav projekat, ali tada na pres konferenciji nije precizirao o čemu je reč.

Vučić ni danas nije hteo da kaže o kojem projektu je reč, zato što, kaže, kao fer čovek neće da krši dogovor i iznosi u javnost detalje.

“Rekao sam to komesaru Varheiju, verujem da smo postupili ispravno i najbolju stvar i da je to dovoljno“, rekao je Vučić.

Vučić o napadima da je zloupotrebio smrt Panića: Sramota

Predsednik Vučić nije hteo da odgovara na pitanje novinara o pojedinim opaskama da je u okviru svojih komentara na Izveštaj EK zloupotrebljavao smrt Ranka Panića, osim, kako je rekao, jednom rečju: „Sramota“.

Inače, Ranko Panić, koji je bio proteran iz Hrvatske tokom operacije Oluja, pretučen je kao učesnik protesta u leto 2008. godine i od posledica prebijanja preminuo u Kliničkom centru Srbije polovinom avgusta 2008.

On je Panića naveo kao žrtvu tokom mirnih demonstracija, što EK tada nije zamerila srpskim vlastima, dok danas prigovaraju na upotrebu policijske sile tokom nasilnog upada u parlament.

Na pitanje o izjavi nekadašnjeg šefa Misije OEBS-a na KiM i albanskog lobistea Vilijema Vokera da ga „iritira“ to što ga Vučić i dalje pominje kada je reč o njegovoj ulozi u slučaju Račak, ironično je odgovorio:

„Žao mi je što iritiram gospodina Vokera“.

Vučić poželeo Vučeliću oporavak

Predsednik Vučić poželeo je Miloradu Vučeliću, koji se nalazi na respiratoru u bolnici, dovoljno snage za uspešan oporavak, navodeći da ocene pojedinih medija da je Vučelić „režimski sluga“ u trenutku kada se bori sa ozbiljnom bolešću, govore više o tom portalu nego o Vučeliću.

Upitan da prokomentariše to što jedan portal Vučelića, u trenutku kada je u bolnici na respiratoru, predstavlja kao režimskog slugu, Vučić je rekao da Vučelića dugo poznaje i da takvi navodi ne govore o njemu.

„Da kažete za Vučelića da je sluga režima, i to da govore oni koji mu ni po jednom pitanju nisu do članaka, u trenutku kad se čovek nalazi u bolnici mnogo više govori o njima, a ne o njemu“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da se nada da će Vučelić uspeti da se oporavi, iako, kako je naveo, situacija nije laka.

„Pratim svakodnevno, i više puta tokom dana, želim mu snage. Pluća su mu u ne najboljem stanju, ali on je jak i želim mu da se oporavi i da pobedi“, rekao je Vučić.

Vučelić, glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti i predsednik FK Partizan, ima kovid-19 i priključen je na respirator, potvrđeno je ranije iz FK Partizan.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *