Vučić: Na Vidovdan će Srbi na miran način preduzimati korake za svoju slobodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na konferenciji iz grade Generalštaba.

“Srbija će uvek biti kriva, stvari su dovedene do kraja, razgovarao sam sa očajnim predstavnicima Srba, ne znaju kako da sačuvaju mir, na Vidovdan će Srbi na miran način preduzimati korake za svoju slobodu”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Naša zemlja dala sve od sebe da se sačuva mir

“Naša zemlja dala sve od seve da se sačuva mir, ali koliko god se trudili da budemo ozbiljan partner evropskim silama nikada nas tako nisu posmatrali , uvek smo mi bili krivci makar i nemali nikakvu krivicu”, rekao je predsednik Srbije.

Novo maltretiranje Srba u Žitkovcu kod Zvečana od tzv. kosovske policije

Aleksandar Vučić je izjavio da se na KiM dogodio novi slučaj maltretiranja Srba od tzv. kosovske policije, koja je napala decu Daru i Kristijana, brata i sestru, u selu Žitkovac kod Zvečana, kao i da je jutros razgovarao sa njihovom majkom Marijom.

Vučić je na konferenciji za medije rekao da su juče nasilno zaustavili brata i sestru i da su Kristijana udarali nogama po telu i oborili na zemlju, držali ga u klečećem stavu, dok su Daru oborili i vukli po zemlji.

“Kada je došla njihova majka Marija, sa kojom sam jutros razgovarao i koja je sva uplakana bila, zatekla je kako joj sina na kolenima drže na zemlji, ćerku bosu, koja je od stresa nekoliko puta kolabirala. Ti tzv. policajci, lažni, rekli su da su sve zaustavljali sa kacigama i kapama, pa je valjda trebalo da se iživljavaju nad njima. Zamislite, deca od 15 i 17 godina imala su kape i vozila kvad, pa su mislili da su to opasni teroristi, pa su rešili da se obračunaju sa decom kao u filmovima”, rekao je Vučić.

Uhapšeni Srbi i dalji u pritvoru, nikakva istraga nije sprovedena

“Nema istrage po pitanju pucanja na Dragišu Galjaka, a uhapšeni Radoš Petrović i Obrenović isprebijani i dalje u pritvoru”, rekao je predsednik.

Kurti ima podršku zemalja Zapada da sprovodi teror nad Srbima

“Kurti ima podršku pojedinih zemalja Zapada da kreira kriminalnu situaciju i maltretira građane srpske zajednice”, rekao je Vučić.

Euleks jedino prati proterivanje Srba

“Na KiM su upucali šestoricu Srba i niko nije pritvoren, Euleks kaže da pomno prati situaciju, a ne prati ništa sem da Srbi budu proterani, a za hapšenje trojice Albanaca preti se posredno i direktno Srbiji”, rekao je predsednik.

Srpski policajci spremni da budu poligrafski testirani o tome gde su uhapsili trojicu Albanaca

“Uputili smo Euleksu ponudu da su srpski policajci spremni da budu poligrafski testirani o tome gde su uhapsili trojicu Albanaca”, rekao je Vučić.

Zapadne zemlje dopuštaju upucavanje i maltretiranje Srba

“Vodi se hibridni rat protivi Srbije, a zapadne zemlje dopustaju upucavanje i maltretiranje Srba, sve je dozvoljeno Kurtiju, a šta god mi uradili i konstruktivni bili suštinski nam nikada neće pomoći, jer oni smatraju da je Kosovo suverena teritorija”, rekao je predsednik.

Besmisleno da o bilo čemu razgvoramo dok se ne povuku lažni gradonacelnici

“Besmisleno da o bilo čemu razgvoramo dok se ne povuku lažni gradonacelnici, policijske snage sa severa, puste uhapšeni Srbi, ne povuku norme o srpskoj robi, da li ću tehnički na razgvoru da se pojavim obavestiću 24 sata ranije”, rekao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *