VUČIĆ NA PRIMOPREDAJI SPECIJALNIH VOZILA: Molim ljude da se vakcinišu

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja.

Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Nažalost, trebaće nam još mnogo vakcina. Mnogo je novca uloženo u zdravstvo – rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila.
Kako je istakao, sve će biti bolje kada pobedimo koronu.

– Sva su Sitroenova vozila, baš lepo izgledaju. Dali ste im registracije po mestima gde idu – prokomentarisao je Vučić obilazeći 26 vozila.

Kako je rekao, u specijalizovane frižidere može da stane i do 20 hiljada doza.

Želim još jedanput da se zahvalim Evropskoj uniji na velikoj podršci u borbi protiv kovida 19. Ovih 26 vozila za 24 opštine, jer dva vozila idu u Beograd i Novi Pazar, jako su značajna. Više nećemo morati da iznajmljujemo vozila kako bismo vakcine dopremili po Srbiji, sada sve to možemo da uradimo u najkraćem mogućem roku. Ovim smo rešili jedan značajan problem koji smo imali u distribuciji vakcina. Još jednom ću iskoristiti priliku da pozovem ljude da se vakcinišu. Vakcine su nam najznačajnije i najmoćnije oružje u borbi protiv pandemije. Imaćete za mesec dana pet vakcina. Vakcinišite se jer ćete ugroziti nekog drugog, to nije odgovorno ponašanje. Još jednom vas molim da se vakcinišete – kaže Vučić.

Ne mogu da verujem da neko stvarno veruje u priče o čipu. Kao da slušam neke priče iz 16. veka. Ako niste prema sebi, budite odgovorni prema svojoj okolini. Šta god poželite u našim bolnicama, dobićete… Sve ovo što pričamo, sav ovaj novac koji trošimo na zdravstvo, sve to je nadoknadivo. Samo nam recite šta još treba da uradimo, da biste se vakcinisali. Odlasak svakog čoveka je nenadoknadiv, nijedan ljudski život ne može se nadoknaditi – dodaje predsednik.

Ne znam kakve ćemo mere da donosimo, moramo da živimo, ljudi su siti svega, ali mi se nikome nećemo dodvoravati. Važno je šta je to što može da ima efekta i kako ćemo da sačuvamo ekonomiju jer mi na kraju moramo da platimo lekara – rekao je predsednik.

Zato je važno da pričamo o vakcinaciji i neophodnosti vakcinacije – kaže Vučić. Zahvalio se delegaciji EU, koja je školama obezbedila i dezinfekciona sredstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *