VUČIĆ NA DODELI NAGRADA STUDENTIMA: Podrška države najboljima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisutvuje svečanoj dodeli stipendija “Dositeja” najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Svečanost je počela studentskom himnom – Gaudeamus igitur.

Pušten je video prikaz kao podsećanje na najveće naučnike Srbe i Srpkinje i njihova prosvetiteljska dela.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kaže da ja važno da se Fond za mlade talente trudi da bude deo akademskog usavršavanja mladih.

–  Vi ste najbolji među najboljima, odabrali ste put pomeranja granica. Iza nas je nedelja ponosa, otrgli smo iz zaborava one koje su u svetsku istoriju upisali Srbiju. Ponosimo se vama, želimo da budemo deo vas i da vam pomognemo da slavite ime naše zemlje. Dali smo veći broj stipendija i povećali smo stipendije. Danas vas rekordnih 1.500 čini apsolutnu elitu među studentima – rekao je Vanja Udovičić.

On je studentima poručio da budu neustrašivi.

– Da pomerate granice tamo gde vi smatrate da su one dostojne vas – rekao je Udovičić.

Predsednik Vučić uručio je nagrade najboljima, a oni su:

Lidija Mikić, Miodrag Popović, Vlajko Stojiljković, Marko Šušnjar, Nikola Vjetrović, Valentina Balint, Đorđe Stepić, Đorđe Vulić, Stefan Dimitrijević, Marko Kostić, Božidar Stojiljković, Luka Stojanović, Stefan Stojiljković, Andrej Kukuruzar, Uroš Stojiljković, Ksenija Čipković, Milena Momčilov, Jovana Matejić, Tamara Mikić, Stefan Đorđević, Sanja Milenković, Dušan Đorđević, Sava Mitrović…

Vučić je rekao da će biti kratak u govoru i da će govoriti iz glave. 

On je ispričao kako je pre 31 godinu postao stipendista.

Predsednik kaže da misli da je država uradila veliku stvar i da danas nije lako učiti, imajući u vidu brzinu modernog života.

– Kad dobijete potvrdu da država misli na vas, imate obavezu da brinete o svojoj zemlji – objasnio je Vučić.

Studentima je poručio da moraju da budu primer za sve druge i da je potrebno da sanjaju najviše snove i da još više veruju u sebe. Predsednik kaže da budućnost pripada veštačkoj inteligenciji i robotici.- Naša obaveza je da napa država bude bolje mesto za život – rekao je on.

Od najboljih studenata je zatražio da ostanu u svojoj zemlji. Studentima je poželi da rade, uče i da budu dobri ljudi.

– Da volite svoju Srbiju. Sve najbolje vam želim! Živela Srbija – rekao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *