Vučić Kurtiju: Statusno pitanje završeno, srećan put u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po pitanju statusa Kosova i Metohije, i za njega to pitanje završeno, i to – u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom SB UN 12 44.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da neće u Brisel otići samo po tablice, već radi sveobuhvatnog sporazuma, o međusobnom priznanju, Vučić je poručio:

“OK. Može da ide u Brisel kada hoće, i kako hoće, njegova volja”.

Srbija mora da ide u korak sa svetom

Vučić je izjavio danas da se svet menja svakog dana i da naša zemlja mora da ide u korak sa svetom, konstatujući da smo propustili neke šanse.

Predsednik je posle posete naučnom centru u Trojdahmu, u Norveškoj, kazao da će Srbija u budućnosti da radi pod norveškom palicom znanja u energetskom sektoru i dodao da će biti obezbeđeno dovoljno nafte, gasa i električne energije, kako je naglasio, “svega što bude potrebno za naš narod”, a na pitanja o utiscima prilikom posete Sintefu i Simensu, Vučić je kazao da se videlo kako oni rade.

“Videli smo kako te baterije za električna vozila mogu da izdrže veće opterećenje, da to ne bude na malom primerku naprevljeno, već da se vidi da to zaista može da funkcioniše. Videli ste da tih 20 ćelija zaista stane u jedan veliki modul i videli ste u okvoru simenska kako oni to rade i kako oni to proizvode”, rekao je predsednik. 

Naši studenti u Norveškoj planiraju da se vrate, to pre nije bio slučaj

Predsednik je izrazio posebno zadovoljstvo, nakon posete Norveškom univerzitetu nauke i tehnologije (NTNU) u Trondhajmu, što je od studenata iz Srbije čuo da planiraju da se vrate u svoju zemlju, što ranije, ukazuje, nije bio slučaj.

“Ovde je 44.000 studenata, osam fakulteta, najnaprednijih u Evropi i svetu. Upoznali smo mnoge naše studente, a na mene je najsnažniji utisak ostavila činjenica da sam i od Uroša, Milice, Aleksandra, Aleksandre i Jelene, koji dolaze iz različitih mesta, Beograda, Šapca, Valjeva, Novog Sada, čuo da planiraju da se vrate u našu zemlju”, preneo je Vučić novinarima.

Kako je primetio, pre sedam ili osam godina to nije bio slučaj, već je kada je odlazio u slične posete, od naših ljudi uglavnom mogao da čuje – možda se, jednom, vratimo…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *