VUČIĆ IZ BRISELA: Jedan zahtev naše delegacije bio ključan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela, gde boravi u radnoj poseti, gde je podvukao da su mir i sigurnost za našu zemlju od najvećeg značaja.

“Danas sam video nešto iracionalno, nisam video raspoloženje za vođenje ozbiljnog dijaloga, ti ljudi žive u 1999. godini, ne mislim u vremenskoj sredini, već u takvom su raspoloženju. Oni misle da će nas pritisnuti Amerika, nisam video kod njih želju za razgovorom”, istakao je Vučić.

“Želeo sam da se unese tačka gde će morati da se ispoštuje ono što su usvojile Ujedinjene nacije. Nisam hteo da popustim jer bi to značilo gaženje Srbije, gaženje naše državnosti, to nikako nisam hteo da dopustim. Možete vi da razgovarate sa nekim ko je na suprotnoj strani, ali da je njihovo izlaganje pragmatično i konstruktivno, ali ja ovde ništa slično nisam video. U neverici sam slušao njihova izlaganja”, rekao je Vučić.

“Očigledno je da smo razgovarali oko granica, ja sam govorio o licemerju onih koji su menjali granice. Zadovoljan sam! Neophodnost je očuvanje mira. Mnogi od prisutnih zemalja članica su mislile da su mnogo važnije od UN. Sadržinom papira sam zadovoljan, to je jedna proklamacija našeg zajedničkog puta, podrške na evropskom putu. Sve su svemu dobar sastanak, u otvorenom tonu, i to je doprinos razvoju demokratije u regionu”, dodao je predsednik Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *