Vučić: Istorijska poseta, doneće dobro obema zemljama

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Egipta Abdel fatah al Sisi, potpisali su danas Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat.

U prisustvu dvojice predsednika, potpisano je još 12 sporazuma o saradnji, među kojima i program saradnje između Vlade Srbije i Vlade Egipta koji su potpisali prvi potpredsednik Vlade Srbije Branko Ružić i egipatski ministar spoljnih poslova Samih Šukri.

Vučić: Al Sisi posetom učinio Srbiji veliku čast

Predsednik Srbije, koji je domaćin šefu egipatske države Abdelu Fatahu al Sisiju, poručio je da je njegova poseta velika čast za Srbiju.

“Posle 35 godina, dragi prijatelji su ponovo naši gosti. Predsednik al Sisi nam je učinio veliku čast svojom posetom”, naveo je Vučić na zvaničnom instagram profilu “Budućnostsrbije”, uz fotografije svečanog dočeka i sa sastanka.

Istinsko prijateljstvo između Srbije i Egipta

Predsednici Srbije i Egipta, Aleksandar Vučić i Abdel Fatah al Sisi razgovarali su u četiri oka nešto duže nego što je bilo predviđeno, a nakon tog razgovora usledio je sastanak delegacija dve zemlje.

Delegacije predvode Vučić i al Sisi, a predsednik Srbije je na početku tog sastanka rekao da želi da se prodube saradnja i prijateljstvo Srbije i Egipta.

Uručen orden El Sisiju za zasluge u razvijanju prijateljskih odnosa

Aleksandar Vučić uručio je Orden Republike Srbije na lenti predsedniku Egipta Abdelu Fatahu al Sisiju.

El Sisi je odlikovan za izuzetne zasluge u razvijanju prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *