VUČIĆ I ŠAPIĆ O UJEDINJENJU: Počeo sastanak predstavnika SNS i SPAS

DELEGACIJE Srpske napredne stranke (SNS), na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i SPAS-a, koji predvodi Aleksandar Šapić, povodom najavljenog ujedinjenja sastali su se danas nešto pre 17 sati u sedištu SNS na Novom Beogradu.

Delegaciju SNS pored Vučića čine partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Ðurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsedništva SPAS-a Marinom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

Prema ranijoj najavi koja je stigla iz SNS, posle sastanka nisu predviđene izjave za medije.

Pre nekoliko dana predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić objavio je da je podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednoglasno prihvaćen da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku.

Šapić je posle Vučićeve izjave rekao da je raspoložen da prihvati predlog predsednika Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, i dodao da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da će već, možda od juna dve stranke biti deo zajednicke organizacije.

Predsednik SPAS-a je u nedelju rekao da će danas popodne razgovorati sa Vučićem o ujedinjenju, te da će sastanku prisustvovati po dvoje predstvnika SNS i njegove stranke.

Istakao je da je ideja o ujedinjenju došla od predsednika SNS i da je reč o prirodnom procesu s obzirom na programska nacela njegove stranke, koje se nisu ili su se malo promenila i suštinski nisu u suprotnosti sa aktuelnom državnom politikom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *