ZDRAVSTVO JE JEDAN OD ČETIRI STUBA MOĆI DRŽAVE! Vučić i Dodik obilaze Institut Torlak!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u 10 sati Institut za virusologiju i serume “Torlak” gde je tom prilikom uručio 10.000 AstraZeneka vakcina za Republiku Srpsku.

Donaciju je preuzeo predsedsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, saopštila je pres služba predsednika. 

Na samom početku posete predsednik je pozdravio zaposlene koji su mu predstavili sve aspekte rada i poslovanja instituta kao i proizvode koje Torlak sam pravi, pre svega vakcine i to ne samo one protiv gripa nego i ostale koje dobijaju bebe po rođenju kako bi se zaštitile od raznih bolesti u okviru redovne imunizacije koja je zakonom propisana u Srbiji.

– Sutra imamo veliki sastanak u Predsedništvu… Pošaljite dva stručnjaka za vakcine da kažu šta vam treba od opreme – rekao je predsednik Vučić zaposlenima obećavši da će se nabaviti i najskuplja oprema jer je zdravstvo u Srbiji danas jedan od prioriteta.

On je pitao zaposlene i na koliko se ari ili hektara prostire institut, čime sve raspolaže, šta je od opreme potrebno i koliko to košta…

– Nisam ulazio unutra ali Kinezi kad su bili, bili su oduševljeni svime što je unutra – rekao je Vučić pa se našalio: Dodik i ja smo gabaritni, za nas i nema onih odela pa ni ne možemo unutra…

Vučić je pokazao i komponentu ruskog Sputnjika koji će se pakovati u Srbiji i zamolio da jednu dozu zadrži za uspomenu, a držaće je u kabinetu.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Tanjug

– A sad bi antivakseri rekli… Šta ima unutra – rekao je Vučić na šta mu je jedna od doktorki sa Torlaka rekla: Sve što treba da ima! Na to joj je predsednik rekao da je to pravi odgovor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *