Vučić dotakao srca jevrejskog naroda i Izraela, odjek i u SAD

Ambasadorka Izraela u Beogradu Alona Fišer-Kam ocenila je da je govor predsednika Aleksandra Vučića na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za spoljne poslove AIPAC u Vašingtonu imao veliki odjek u Izraelu jer je, kako kaže predsednik Vučić, dotakao srca jevrejskog naroda i srce Izraela, ali, dodaje da njegov govor „otišao i mnogo dalje“.

„Vučić na AIPAC govorio pred najuticajnijim ljudima izraelske zajednice u Sjedinjenim Državama, a ono što je reko ima veoma pozitivan ođek i u SAD i u Izraelu, ali i u drugim zemljama“ rekla je Fišer-Kam za Tanjug.

Nemam sumnje da će ovo biti dodatni korak u našim odnosima, dodaje izraelska ambasadorka u Beogradu i skreće pažnju da je predsednik Vučić u Vašingtonu poslao veoma važne poruke, a da je za Izrael najbitnija odluka da Srbija otvora diplomatsko predstavništvo u Jerusalimu.

„Mislim da je jako važno što će se srpska zastava pridružiti drugim zastavama prijateljskih zemalja koje su takođe donele odluku da otvore diplomatska predstavništva u Jerusalimu“, rekla je izraelska ambasadorka za Tanjug.

Idemo, objašnjava Fišer-Kam, u pravcu jačanja međusobnih odnosa u svim aspektima, političkim, ekonomskim, kulturnim i svakako će obraćanje Vučića na AIPAC biti upamčeno kao postignuće u tom pravcu.

Ambasadorka izraelna skreće pažnju da ne treba da zanemariti ni to da je ove nedelje Skupština Srbije usvojila zakon o Memorijalnom centru „Staro sajmište“.

„To je takođe veoma važno i smatram da sve to zajedno šalje veoma snažnu poruku o našoj budućnosti“, istakla je Fišer-Kam.

Srbija je veoma poštovana zemlja u Izraelu, važi za veoma prijateljsku zemljom, a predsednik Vučić je viđen kao veliki prijatelja Izraela, zaključuje ona.

Ambasada Izraela:Korak ka produbljivanju prijateljstva

Ambasada Izraela u Beogradu pozdravila je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o otvaranju zvaničnog diplomatskog predstavništva naše zemlje u Jerusalimu, ocenivši da je to još jedan korak ka produbljivanju prijateljstva između dve države.

„Srećni smo što čujemo da je Vučić objavio plan za otvaranje zvanične državne kancelarije Srbije u našoj prestonici Jerusalimu“, navela je ambasada na Tviteru.

Ambasada je pozvala druge zemlje da slede isti primer i okačila link, na kojem se nalazi obraćanje srpskog predsednika na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog saveta za javne poslove (AIPAC) u Vašingtonu.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *