Vučić dočekao Pendarovskog: Sutra zajedno sa Pahorom na četvrtom Regionalnom forumu mladih lidera

Ispred Palate Srbije uz najviše državne i vojne počasti predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog koji je stigao u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Kako se očekuje, oni će razgovarati o mnogim temama od zajedničkog interesa za obe zemlje, pre svega o političkim, bezbednosnim i ekonomskim pitanjima.

Neizostavan deo razgovora biće i “mali šengen”, inicijativa predsednika Srbije u čijoj osnovi su četiri ključne slobode – kretanje ljudi, kapitala, robe i usluga, s ciljem da se otklone trgovačke barijere i da se olakšaju kretanje i trgovina u regionu.

Predsednik Severne Makedonije je uoči prve zvanične posete Beogradu rekao da Srbija i Severna Makedonija, kao dve susedne i prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja i dele zajedničku istoriju i strateški cilj – članstvo u Evropskoj uniji, imaju istu viziju za budućnost.

Podsetio je da je deo posete uključuje i susret privrednih komora, što pokazuje posvećenost nastojanju da dve zemlje ojačaju trgovačku razmenu i ekonomsku saradnju.

Beograd, 22. novembra 2019. – Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas svecani docek za predsednika Severne Makedonije Stevu Pendarovskog (FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ)

Nakon razgovora i sastanka predsednika Vučića i Pendarovskog, planirana je i zajednička konferencija za medije.

Tokom prve posete, predviđeno je da se predsednik Severne Makedonije sastane sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i premijerkom Anom Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Novom Sadu, gde će s predsednicima Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i Slovenije Borutom Pahorom učestvovati na četvrtom Regionalnom forumu mladih lidera.

Forum će biti održan u Hotelu “Park”, s početkom u 10.15h, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Katarina Korać / Info24 (Foto: Vesna Anđić, Radio Slobodna Evropa)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *