Vučić: Dobro sam, kad budem loše javnost ću obavestiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je njegovo zdravstveno stanje dobro i da će javnost obavestiti ako se to promeni, kao što je i ranije činio.

“Ne ide grom u koprive”, rekao je Vučić za tv Pink, odgovorajući na pitanje povodom komentara da ga nekoliko dana nema u javnosti.

On je primetio da se već 12. put priča da će da umre od kovida.

“Iako imam drugih zdravstvenih problema još nisam umro, još se nedam”, našalio se i istakao da neće dozvoliti da se bilo ko igra sa mirom i stabilnosti u Srbiji.

“Mogu da razumem što je povišena politička temperatura, ali ne i da neko ugrožava sve sto smo radili i uradili proteklih godina”, ukazao je predsednik.

“Ne interesuje me ko je Srbin,a ko Bošnjak, za sve isto”
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ga ne interesuje ko je Srbin, a ko Bošnjak i da svaki građanin mora da dobije najbolju moguću zdravstvenu negu i pomoć, kao i da mu smeta što je sve politika i što se pojedini iživljavaju i mrcvare naše lekare koji se bore za zdravlje i živote naših građana.

“Gledao sam kako napadaju i Kona, Srđu Jankovića, Kisićku, Nestorovića i druge, niko nam ne valja”, rekao je Vučić za Pink,

Kaže da su lupali ranije u šerpe žaleći se kako ih vlast drži u zatvoru, a sada im je ta ista vlast kriva što je popustila mere.

“Posle kažu ”ti si kriv, jer se korona rasplamsala”, dodao je Vučić.

Ističe da želi da pokaže interesovanje prema onima koji rade i bore se, umesto nekih koji kao u filmu Variola vera čekaju da im neko ostavi pitanja ispred kancelarije.

Vučić naglašava da većina radi na fantastičan način uz mnogo truda i zahvalio im još jednom na tome.

“Hvala i svim ljudima u Pazaru koji razumeju šta se zbiva i koliko se država bori. Ne interesuje me ko je Srbin, a ko Bošnjak, svaki građanin mora da ima najveću i najbolju zdravstvenu negu i pomoć i ima je”, naglasio je Vučić.

Takođe, kaže da su besmislice da nema dovoljno PCR testova za koronu, pošto ih u ovom trenutku ima 270.000, a i svake nedelje ih država još kupuje.

Predsednik napominje da ne može da se zatvori cela zemlja pošto bi se “digla kuka i motika” kada bi zbog toga počela otpuštanja i dodaje da je jedan Erbas kao jedna od najmoćnijih kompanija u svetu otpustio 15.000 ljudi.

Govoreći o zahtevima pojedinih Bošnjaka da im pomognu Bošnjaci iz BiH, Vučić kaže da nema nikakvih problema da pomognu ako misle da ima potrebe, ali je ukazao da situacija u BiH nije bolja nego u Srbiji, kao i da nema u BiH tako dobre opremljene bolnice za kovid kao što je bolnica u Novom Pazaru, iako to nije jedna od najvećih gradova u Srbiji.

Predsednik Srbije dodaje da nema nikakav problem sa tim, kao ni po pitanju otvaranja konzulata kada su to tražili u Novom Pazaru, ali je istakao da će država Srbija u tom delu zemlje izgraditi i autoputeve i bolnice, vrtiće i drugo, a ne neko drugi.

“Dva dana se pojave u novinama i onda kažu ”Vučiću, rešavaj to sam”, dodao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je situacija zbog korona virusa u Beogradu deset puta teža nego u Novom Pazaru, ali da je taj grad u kojem živi veliki broj Bošnjaka pogodno tlo za politizaciju, te istakao da neće dozvoliti neodgovornim ljudima da unesu nemir u taj grad.

On je podsetio da je lista koju vodi ubedljivo pobedila u tom gradu i da nije mogla da pobedi samo zahvaljujući srpskim glasovima, čak i ako su svi glasali za SNS.

“Najveći broj Bošnjaka je glasao za našu listu i neću da dozvolim neodgovornim ljudima da unesu nemir u Novi Pazar i druga mesta”, rekao je Vučić i dodao da je lista SNS dobila značajno više glasova nego sve druge zajedno.

Vučić je istakao i da nisu problem zvižduci i rekao i da su njemu 20 puta više zviždali nego premijerki i ministru i to dok je govorio sa turskim predsednikom u Novom Pazaru.

Navodeći da je situacija u Beogradu deset puta teža nego u Novom Pazaru, Vučić je rekao da je suština u tome da je u Novom Pazaru lako pronaći plodno tlo za politizaciju.

“A najgori su ovi iz Beograda koji u svakoj smrti vide šansu za svoj politički život. To je tužno i žalosno da nemam reči”, rekao je Vučić.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *