Vučić: Deonica od Preljine do Požege biće završena do kraja 2021. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije, koja je angažovana i na gradnji deonice od Preljine do Požege, dobio obećanje da će taj autoput biti završen do kraja 2021. godine.

Vučić je, obilazeći novi autoput i veliki most kod Obrenovca na Savi i Kolubari, u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije CCCC, koja je angažovana i na gradnji deonice od Preljine do Požege, dobio obećanje direktora Dzang Sjaojuena da će taj autoput biti završen do kraja 2021. godine.

Predsednik je rekao da će građani za tačno dve godine ići autoputem od Beograda do Požege i da se građani više neće mučiti vožnjom kroz ovčarsko-kablarsku klisuru.

Vučić je istakao da će Čačak i okolna mesta „procvetati“ i u šali rekao direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku – „to si ti Drobnjak sve nameštao za Čačak“.

Kako je rekao, Kinezi su stekli ogroman kredit kod nas, jer prihvataju ono što drugih neće, a sklanjaju se kada se neki drugi tuku, kada misle da u pitanju laka zarada.

Vučić je kazao da će taj autoput do Požege biti, kako on kaže, velika stvar, u jer će se završiti taman u vreme kada njemu ističe mandat.

„Mogu onda ponosno da odem“, dodao je predsednik Srbije.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *