Vučić čestitao novoj Evropskoj komisiji

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao novoj Evropskoj komisiji uz poruku da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da se nada da će naš evropski put biti realan i ostvariv, a naše reforme adekvatno vrednovane.

Predsednik Srbije čestitao je predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, komesaru za susedstvo i proširenje Oliveru Varhejijui drugim evropskim komesarima, nakon što je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije.

„Čestitam vam na poverenju koje su vam danas ukazali poslanici Evropskog parlamenta i želim vam mnogo uspeha u radu. Uveren sam da ćete, tokom petogodišnjeg mandata, svojim velikim iskustvom braniti interese Evropske unije i promovisati vrednosti na kojima ona počiva. Isto tako sam uveren da ćete novim idejama uspešno odgovarati na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava i boriti se da ona postane još bolje mesto za život“, poručio je Vučić.

On je istakao da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da ćemo, kao zemlja kandidat, uvek biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

„Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, nadamo se da je naš evropski put realan i ostvariv i uporno ćemo da radimo na tome da Srbija bude uređena i uspešna zemlja. Zato nas je obradovalo to što ste najavili da ćete da podržavate čvrste odnose i snažnu saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive predstavlja jak podsticaj našim reformskim naporima u društvu i ekonomiji. Zato se nadam da ćete naše reforme adekvatno vrednovati i da će Srbija, tokom vašeg mandata, uz vašu podršku i pomoć, ali i kritiku, postati zemlja koju ćete rado videti kao ravnopravnog člana Evropske unije“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoj Evropskoj komisiji, uz poruku da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da se nada da će naš evropski put biti realan i ostvariv, a naše reforme adekvatno vrednovane.

Srbija će nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje, kao i da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *