Vučić čestitao Johanisu pobedu na izborima u Rumuniji

Predsednik Vučić uputio Klausu Johanisu čestitku povodom ponovnog izbora za predsednika Rumunije, navodeći da je Srbija iskren prijatelj i pouzdan partner Rumunije i da veruje da će dobri politički odnosi biti praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom.

Vučić je, uz želje za uspeh u radu, napisao da je uveren da poverenje građana zemlje Johanisu daje snažnu volju da ih vodi putem uspeha i daljeg napretka.

On je zahvalio Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na evropskom putu.“Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rumunije i verujem da će naši dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa, na dobrobit građana naših dveju zemalja“, naveo je Vučić.

Istakao je da se nada da će saradnja biti nastavljena i kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

Predsednik je dodao i da se nada da će Johanis tokom novog predsedničkog mandata posetiti Srbiju.

Johanis je juče ubedljivu pobedio u drugom krugu izbora nad protivkandidatom, liderkom Socijaldemokratske partije Vjorikom Dančilom.

Prema 88 odsto izbrojanih glasova, Johanis je osvojio 63,2 odsto glasova, a donedavna premijerka Dančila 36, 8 odsto.

INFO 24 / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *