Vučević prisustvovao Božićnoj misi u rimokatoličkoj župnoj crkvi „Ime Marijino“ u Novom Sadu

Rimokatolička crkva, protestantske i Anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, proslavljaju danas Božić, praznik rođenja Isusa Hrista.

U katoličkim crkvama širom sveta tokom protekle noći služena je ponoćna misa, a misu u Crkvi uzvišenja Svetog križa u Nišu predvodio je nadbiskup Stanislav Hočevar.

Hočevar je čestitao Božić vernicima koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru sa porukom da čovečanstvo mora da na prvo mesto stavi čoveka kao ličnost, a ne stvari, unutrašnju harmoniju umesto spoljašnje dopadljivosti, blagodat i milost umesto aktivizma, a dar umesto novca.

Hočevar je u Božićnoj poslanici istakao da taj praznik nosi u sebi „najveću i najslađu težnju“ za svestranim, pozitivnim, ali održivim razvojem, najveću stvaralačku čežnju i snagu za ostvarenje, kao i da budi u nama svest da bez zrelosti, odnosno svetosti, ne možemo biti srećni.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske Napredne Stranke Miloš Vučević prisustvovao je Božićnoj misa u rimokatoličkoj župnoj crkvi „Ime Marijino“ u Novom Sadu.

INFO 24 / Foto: FB Милош Вучевић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *