Vrtiće je moguće sačuvati od korone samo uz saradnju roditelja

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak apelovao je danas na sve roditelje koji decu dovode u vrtiće na maksimalnu odgovornost u ponašanju kako bi se rizik od širenja virusa korona u vrtićima minimizirao.

On je reagovao nakon događaja u vrtiću „Oblačak” na Zvezdari, gde je otac sa povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dete u vrtić, nakon čega mu je tokom vikenda i potvrđeno prisustvo virusa.

– Dete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno – rekao je Gak.

On je objasnio da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore sa odmora, otac je već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali su dete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv.

Prema rečima Gaka, prostorije vrtića su dezinfikovane, nijedno dete nema simptome, ali je ovaj primer pokazatelj da se bez odgovornosti svih nije moguće izboriti sa epidemijom.

– Zaposleni u vrtićima od početka epidemije daju sve od sebe, pokazali su veliku profesionalnost, rade pod zaštitnom opremom i uspeli smo u tome da nijedan slučaj pojave virusa ne izmakne kontroli. Da tako i ostane, saradnja roditelja je zaista neophodna – zaključio je Gak.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet