Vozila ponovo mogu da se uvoze, građani dobili uverenja za registraciju

Vozila ponovo mogu da se uvoze u Srbiju i svi građani, koji su čekali od 12. novembra, dobili su uverenja da mogu da registruju svoje automobile, izjavio je v.d. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić.

Nekoliko hiljada vozila čekalo je na granici za ulazak u Srbiju, jer Agencija za bezbednost saobraćaja skoro mesec dana nije izdavala uverenja za ispitivanje vozila od kako je, sada već bivšoj direktorki Jasmini Milošević, istekao mandat, prenosi RTS.

Novi v.d. direktor Duško Pešić kaže da je problem rešen i da su svi građani koji su do tog trenutka čekali dobili uverenja da mogu da registruju svoje automobile.

Miloševićevoj je istekao mandat 12. novembra i tada je nastao pravni vakum u funkcionisanju Agencije za bezbednost saobraćaja, jer niko u toj agenciji nije imao ovlašćenje da potpiše neophodnu dokumentaciju za ispitivanje vozila.

Zbog toga svi građani Srbije koji su nakon 12. novembra kupili automobil u inostranstvu nisu mogli da ga registruju ni da ga uvezu u Srbiju.

“Onog trenutka kada je imenovan direktor, kada su stvoreni zakonski uslovi mi smo krenuli sa potpisivanjem, odobravanjem i štampanjem zahteva. Tako da su svi građani koji su do tog trenutka čekali u periodu od tri dana, od 8. do 11. decembra, dobili uverenja da mogu da registruju svoje automobile”, rekao je Pešić.

Dodaje da je od tada registrovano oko 15.300 vozila iz uvoza.

“U roku od tri dana rešili smo sve zahteve, negde oko 15.300 vozila iz uvoza je registrovano, odštampana su uverenja i poslata vlasnicima i negde oko 2.300 vozila na kojima su rađene prepravke”, objašnjava Pešić.

Dodaje i da je period obrade koji je ranije bio tri do četiri dana, skraćen na jedan dan.

“Angažovanjem dodatnih kapaciteta uspeli smo da smanjimo period obrade. Bukvalno u roku od 24 časa od trenutka kada građani podnesu zahtev, Agencija reši uverenje odnosno da odobrenje za automobil”, navodi Pešić.

INFO 24 / Tanjug / Foto:EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *