Više od 1.000 mladih iz srpskih sredina na Kosmetu zaposleno u okviru programa “Moja prva plata”

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je više od 1.000 mladih iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, uzrasta od 18 do 30 godina, zaposleno od 1. januara ove godine u okviru programa “Moja prva plata” koji na teritoriji pokrajine sprovode zajednički Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Važnu šansu za sticanje praktičnih znanja i radnog iskustva mladi sa prostora Kosova i Metpohije imaju u privatnom i u javnom sektoru, od škola, zdravstvenih ustanova, lokalnih samouprava, javnih preduzeća i privatnih firmi, a program traje 9 meseci.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov rekla je da je, zahvaljujući podršci države Srbije, više od 1.000 mladih dobilo zaposlenje kroz ovaj projekat.

Krajem prošle godine, naši mladi potpisali su ugovore sa svojim poslodavcima u okviru projekta “Moja prva plata” i nakon 1. januara i praznika, počinje realizacija programa. Veoma je važno da i naši mladi na Kosovu i Metohiji imaju iste mogućnosti i prilike kao i njihovi vršnjaci iz centralne Srbije i uverena sam da će ovu šansu iskoristiti na najbolji mogući način, istakla je Miladinov.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *