(VIDEO) Vodovod Valjevo uporno ostavlja raskopane ulice

Ulica 25. juna, u Novom Naselju u Valjevu, rekonstruisana je posle 36 godina, od kada je i dobila prvi asfalt. Stanovnici ove ulice kažu da je problem rupa i prekopa napravio valjevski Vodovod, kada je menjao vodovodne cevi i koji je, kako naglašavaju, nakon završenih radova, ostavio ruglo iza sebe. Sada, zahvaljujući gradskoj vlasti, ulica je u potpunosti rekonstrisana, a urađeni su i trotoari.

Iako se zove Novo Naselje, jedno je od najstarijih u Valjevu, sa oko 5,5 hiljada stanovnika. Ulica 25. juna, koja ovo naselje spaja sa centrom grada,  prvi piut je asfaltirana pre 36 godina, a u njenoj blizini nalaze se škola, vrtić, nova kovid ambulanta… Pre godinu dana, valjevski Vodovod menjao je stare azbestne vodovodne cevi, i od tada, kako tvrde stanovnici ove ulice, nastali su veliki problemi.

“Zamenili su azbestne cevi, ali asfalt nisu vratili u prvobitno stanje, ostale su rupe. Ovde su bile i velike poplave, i u nekoliko kuća bila je katastrofa“, kaže jedan od stanovnika iz Ulice 25. jun.

Građani nezadovoljni radom JKP Vodovod Valjevo

“Radovi nisu do kraja završeni. Ulica je ostala neasfaltirana sa dosta rupa i tako je ostalo više od godinu dana“, priča nam jedna gospođa koja živi u ovoj ulici.

Građani nezadovoljni radom JKP Vodovod Valjevo

“Rupe jedan dan zatrpaju, sledeći dan opet kopaju… Deca nisu mogla da bezbedno pređu preko ulice. Gazili smo svaki dan po blatu i vodi, bilo je užasno“, kaže jedna Valjevka.

“Ja nisam mogao kolima da dođem do svog dvorišta. Moj zet je išao u Vodovod, obećavali su mu da će zakrpiti rupe, ali od toga ništa nije bilo“, kaže još jedan stanovnik Ulice 25. jun.

Da stanovnici govore istinu, potvrdio je i Milan Gajić, odbornik u Skupštini grada Valjeva, koji je rekao da je mnogo žalbi stiglo na račun radova koje je Vodovod izvodio.

Milan Gajić, odbornik u Skupštini grada Valjeva

“Insistirao sam kod direktora Vodovoda više puta i molio ga da ulicu vrati u prvobitno stanje. Tek nakon osam meseci, onuda kuda su kopali, Vodovod je stavio novi asfalt. Međutim, nakon 15 dana, to je sve puklo i ulica je opet bila u katastrofalnom stanju. Sada smo ovu ulicu rekonstruisali, a reč je o glavnoj ulici u Novom Naselju, koja ovo naselje spaja sa centrom Valjeva“, kaže Milan Gajić.

Nekada buka od saobraćaja, ali i prašina, sada novi asfalt, horizontalna signalizacija i sve po standardima, kaže Gajić i ističe da je sve ovo urađeno zahvačjujući Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Uskoro ćemo rekonstruisati i druge ulice. Ulica Branislava Markovića isto se nalazi u katastrofalnom stanju i tu je isto Vodovod izvodio radove. Reč je o ulici dužine 1,2 kilometra, koja pod hitno mora biti rekonstruisana“, naglašava Gajić.

U planu je asfaltiranje još nekoliko ulica u Novom Naselju, a predsednik ove mesne zajednice moli sve direktore javnih preduzeća da, kada izvode neke radove, sve vrate u prvobitno stanje, kako se ovavi problemi ne bi ponavljali, a građani trpeli.

PROČITAJTE JOŠ: Đorđe Milanović sprovodi kriminal u Vodovodu?

INFO 24 / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *