VESIĆ: Završena rekonstrukcija i pušteni u saobraćaj Save Maškovića, Crnotravska i kružni tok na Banjici

Rekonstrukcija ulica Save Maškovića i Crnotravske, kao i kružnog toka na Banjici završena je danas posle devet meseci radova, a čitav ovaj potez pušten je u saobraćaj, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Kada smo pre devet meseci počeli njihovu rekonstrukciju obećali smo građanima da će od ulica s dve trake dobiti dva bulevara od po četiri trake, s razdelnim ostrvom i novim zelenilom. Takođe, da će se od raskrsnice na Banjici, koja je bila saobraćajni čep, napraviti kružni tok uz bolji protok vozila – istakao je Vesić.

Građani od danas imaju uređene bulevare sa četiri trake, bez saobraćajnih gužvi i mnogo manje izduvnih gasova, ukazao je zamenik gradonačelnika i zahvalio radnicima „Beograd-puta” i kompaniji „Ras” na dobro obavljenom poslu.

Pojasnio je da se saobraćajnice Save Maškovića i Crnotravske nalaze na potezu unutrašnjeg magistralnog prstena, odnosno unutrašnje obilaznice, uključujući i Bulevar patrijarha Pavla, te ulice Pere Velimirovića i Borske do auto-puta.  

Podsetio da je pre neki dan raspisan tender za završetak radova u Bulevaru patrijarha Pavla, a da će u narednih nekoliko sedmica isti biti raspisan za proširenje deonice od Save Maškovića do auto-puta.

– U narednih godinu dana ceo Bulevar patrijarha Pavla, od Mosta na Adi do Pere Velimirovića imaće četiri trake. Proširenje na četiri trake predviđeno je u narednom periodu i u Borskoj i Ulici Pere Velimirovića. Tada će građani iz ovog dela prestonice moći da stižu, na primer do Tošinog bunara za svega petnaestak minuta – ukazao je Vesić.

Na ovaj način pokazujemo kako se rešavaju decenijski infrastrukturni problemi, odnosno da je moguće ubrzati saobraćaj i poboljšati kvalitet života naših građana, zaključio je zamenik gradonačelnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *