Vesić: Za tri godine rekonstruisana 21 stanarska garaža

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković obišli su  rekonstruisanu stanarsku garažu, u Ulici 27. marta 43-45, u koju je uloženo 35 miliona dinara. 

Vesić je istakao da je za poslednje tri godine urađena rekonstrukcija 21 stanarske garaže, sa ukupno 1.314 parking mesta.

Građani su konačno dobili garaže kakve treba da imaju i uslugu kakvu treba da očekuju od „Parking servisa”. Garaža u Ulici 27. marta ima 172 parking mesta za automobile, 21 mesto za motocikle i dva nivoa. Rekonstrukcija je trajala u nekoliko faza. Sada će 193 stanara iz ove zgrade imati konačno uređenu garažu, kakvu i zaslužuju. Urađena je kompletna hidroizolacija, jer je iznad garaže plato gde su se nekada nalazili nelegalni objekti. Na tom mestu će biti uređena eko-zona koja će biti spojena sa parkom Raše Popova, kod Doma zdravlja „Palilula”, čija je rekonstrukcija takođe počela – ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je podsetio na to da je za građane koji žive u tom delu grada urađeno mnogo u prethodnom periodu.

Urađena je kompletna rekonstrukcija ulica Kraljice Marije i 27. marta, uz zamenu svih instalacija. Prethodno je kompletno rekonstruisana Ruzveltova ulica, Palilulska pijaca, fasada na Petoj beogradskoj gimnaziji i Sportskom centru „Tašmajdan” – podsetio je Vesić.

On je najavio izgradnju 10 javnih garaža za narednih pet godina, kao jednu od 43 mere za smanjenje zagađenja vazduha.

Planirano je da se javne garaže grade u Skerlićevoj ulici, na Studentskom i Trgu republike, takođe u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici. Planirane su garaže kod Sportskog centra „Pinki” i na Zemunskom keju, takođe garaža u Kneza Miloša, Požeškoj i ispod Čuburskog parka, ako rezultati ispitivanja to dozvole – naveo je Vesić i najavio dalja ulaganja u stanarska parking mesta.

INFO 24 / BeoInfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *