Vesić za sutra najavio vakcinaciju taksista

Goran Vesić najavio u programu Studija B da će sutra na Beogradskom sajmu biti vakcinisana prva grupa beogradskih taksista, koji su se Skupštini grada prijavili za vakcinaciju.

– Grad Beograd pozvao je beogradske taksiste, koji imaju licence za rad, da se prijave za dobrovoljnu vakcinaciju. Doneli smo odluku da se taksistima omogući prioritetno vakcinisanje jer su uslovi u kojima rade takvi da je nemoguće obezbediti propisanu epidemiološku distancu, kao i zbog toga jer su svakodnevno u kontaktu sa velikim brojem klijenata, od kojih neki mogu da budu zaraženi. Zato smo odlučili da zatražimo da ovi ljudi budu prioritetno vakcinisani, te će sutra biti vakcinisano prvih 250 taksista – objasnio je Goran Vesić.

Gostujući u jutarnjem programu Studija B, zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da su se iz Gradske uprave Grada Beograda i komunalnih preduzeća do sada vakcinisale 5.932 osobe, dok će narednih dana isto učiniti još njih 650.

– U gradskim službama i komunalnim preduzećima za vakcinaciju se prijavilo skoro 14 hiljada ljudi. Vakcinisani su zaposleni u komunalnim službama, počev od zaposlenih u Vodovodu, Gradskoj čistoći, Zelenilu i Komunalnoj miliciji. Vakcinisani su takođe i vozači GSP-a, gerontodomaćice, zaposleni u centrima za socijalni rad, vaspitačice, oni koji rade na šalterima i imaju najviše kontakta sa strankama, u inspekciji i drugi. Osim toga, Beograd je jedini grad na svetu koji je kao prioritetne grupe za vakcinisanje odredio zaposlene u ustanovama kulture, ali i taksiste. Juče smo trgovinskim lancima ponudili da se njihovi zaposleni, a pre svega kasirke, vakcinišu prioritetno, a na isti način radimo sa hotelima i ugostiteljskim objektima. Hvala Bogu, zahvaljujući naporima predsednika Vučića, vakcina ima dovoljno za sve – naveo je Vesić.

INFO 24 / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *