Vesić: Za devet gradova i opština opredeljeno 1,4 milijarde dinara za razvojne projekte

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je na osnovu predloga Komisije doneo odluku o izboru jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure, kao i na jugu i na zapadu Srbije, kojima će biti ukupno dodeljeno 1,4 milijardi dinara iz budžeta radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata.

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za devet gradova i opština, u okviru dva velika programa – integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i integralnog razvoja južne i zapadne Srbije, raspisan je 4. januara.

“Za sufinansiranje razvojnih projekata u Ovčarsko-kablarskoj klisuri dodeljeno je 235 miliona dinara. Grad Čačak dobija 71,16 miliona dinara za izgradnju vidikovca na Kablaru, 3,74 miliona za parterno uređenje jezgra Ovčar banje, 27,5 miliona za projekat kapije dobrodošlice na ulazu i izlazu iz zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure i 32,5 miliona dinara za stazu na desnoj obali jezera Međuvršje”, rekao je ministar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *