Vesić: Vučićev predlog o udžbenicima koji moraju da se pišu u Srbiji, patriotski čin

Predlog predsednika Aleksandra Vučića da udžbenici za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju budu pisani i štampani u Srbiji patriotski je čin usmeren na to da se sačuva istorijsko sećanje i budućnost našeg naroda – rekao je Goran Vesić.

Film „Dara iz Jasenovca”, koji je snimljen zahvaljujući podršci predsednika Vučića, pokazao je koliko naše mlade generacije malo znaju o Jasenovcu i zločinima koji su počinjeni nad našim narodom. Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji kao da je ponovo vratilo rodonačelnika naše najznačajnije srednjovekovne dinastije među Srbe, koji su ga skoro zaboravili. Zato je neophodno da udžbenici nacionalne istorije mlade generacije uče o Jasenovcu, srpskom srednjem veku, o Nemanjićima i drugim događajima od značaja za našu istoriju – rekao je Vesić i dodao da ni Francuzi ni Nemci ne bi dopustili da im udžbenike nacionalne istorije izdaju stranci.

Vesić je ponovio da će Grad Beograd obezbediti tablet sa besplatnim internetom za sve učenike od prvog do četvrtog razreda, kojih je u Beogradu oko sedamdeset hiljada.

– Grad će tablete nabaviti u narednih mesec dana i tako ćemo dati veliki doprinos digitalizaciji zemlje. Tokom maja, Grad Beograd raspisaće tender za kupovinu digitalnih udžbenika, tako da će svako dete u Beogradu od prvog do četvrtog razreda imati tablet, internet i digitalne udžbenike. Ovaj projekat mi je jedan od najdražih koje radim u Beogradu, jer ulaganje Grada Beograda u tablete i digitalne udžbenike jeste ulaganje u budućnost naše dece i naše zemlje – kazao je Goran Vesić.

INFO 24 / Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *