Vesić: U 12 opština u Beogradu od septembra besplatne škole sporta

Grad Beograd će zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta od septembra za decu od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u 12 beogradskih opština uvesti besplatne škole sporta.

To su najavili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji su obišli Osnovnu školu “Sveti Sava” na Vračaru.

Besplatne škole sporta biće organizovane u 125 škola, a učeniciće moći da izaberu između osam sportova, košarke, fudbala, odbojke, rukometa, ritmičke gimnastike, plesa, džuda i atletike.

“Ovim projektom će biti obuhvaćeno oko 60.000 dece i na taj način ćemo omogućiti da roditelji ne moraju da im plaćaju škole sporta”, rekao je Vesić.

Vesić je naveo da će se projekat od septembra sprovoditi u 12 beogradskih opština i izrazio očekivanje da će od nove godine biti proširen i na ostalih pet opština.

Zahvalio je ministru Udovičiću koji je podržao ovaj projekat, navodeći da je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo novac.

“Ovo pokazuje kako zajedno možemo da učinimo nešto za decu Beograda”, dodao je Vesić.

Pozvao je roditelje da kontaktiraju škole i dodao da će se upis u besplatne škole sporta vršiti preko opština.

“Naš cilj je da sledeće godine ovim projektom obuhvatimo svih 17 opština, da u nekom trenutku pokrijemo svu decu od prvog do osmog razreda i obezbedimo neke dodatne aktivnosti kao što je plivanje”, rekao je Vesić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *