Vesić: Trg bajki u Lazarevcu, programi Novogodišnje zime u svim opštinama

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i članica Opštinskog veća Lazarevca Gordana Stević otvorili su na platou ispred Rudarske česme u Lazarevcu Trg bajki i čarobnih junaka koji, u okviru manifestacije Beogradska zima, organizuju Grad Beograd i ova opština.

Vesić je ovom prilikom istakao da se manifestacija Beogradska zima organizuje na više od 130 lokacija u gradu.

Ove godine smo obuhvatili apsolutno sve opštine uključujući i one prigradske koje do sada nisu imale organizovane programe za Novu godinu. To je važno jer pokazuje da se Beograd podjednako odnosi prema svim građanima i da svi oni treba da uživaju u istim pogodnostima. Ove godine smo obezbedili više od 700 sati programa, a sa tradicijom oranizovanja Trga bajki smo počeli ispred gradske opštine Zvezdara pre nekoliko godina što se pokazalo veoma uspešnim – istakao je Vesić.

On je dodao da i u ovom vremenu društvenih mreža i masovnih komunikacija deca ipak žele da slušaju bajke i da im to ne treba uskratiti.

Grad Beograd je ove godine obezbedio i ovaj čudesni svetleći tunel, a sledeće godine ćemo obezbediti i više novca za rasvetu i još neke dodatne rekvizite jer deca Beograda, bez obzira u kom delu grada žive, treba da uživaju u Novoj godini – rekao je Vesić i obećao da će sledeće godine ovaj program biti još bolji, raznovrsniji i duži.

Gordana Stević je izrazila zadovoljstvo što se manifestacija Beogradska zima organizuje i u gradskoj opštini Lazarevac i pozvala građane ove opštine da u narednih deset dana dovedu svoje mališane da uživaju u programima.

Program za deset dana sastoji se od predstava, kreativnih radionica, festivala čudesnih junaka, festivala svetlećih robota i vila, radionica plesa, biće održan i Majkl Džekson performans, organizovan fejspejnting – crtanje po licu, obezbeđeni su besplatni slatkiši za decu, radionice za pravljenje čestitiki i ukrasa za Novu godinu, pravljenje likova od balona kao i pričaonica bajki – najavila je Gordana Stević i dodala je je to pravi uvod u prazničnu čaroliju koja je pred nama.

Organizatori su pozvali decu da posete ovu manifestaciju do 30. decembra 2019. godine, svakog dana od 17 do 19 časova.

INFO 24 / Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *