Vesić: Skupštinska većina u Šapcu do kraja nedelje

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da će nova skupštinska većina u Skupštini grada Šabac biti konstituisana do kraja ove nedelje, najverovatnije u sredu.

“Gradska izborna komisija Šapca utvrdila je konačne izborne rezultate i donela odluku o dodeli odborničkih mandata. Izborna lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je 37 mandata i 12 hiljada glasova više od liste Dragana Đilasa, Dušana Petrovića i Tanje Fajon. To je apsolutna većina odbornika i SNS može sama da fomira vlast, sa koalicionim partnerima koji su dobili odbornike i na prošlim izborima”, rekao je Vesić na televiziji Hepi.

On je najavio da će konstitutivna sednica gradske skupštine Šapca biti održana do kraja ove nedelje, najverovatnije u sredu.

“U Šapcu je pobedila demokratija. Izbori su konačno završeni i ovaj grad je konačno oslobođen terora Dragana Đilasa i Dušana Petrovića. Skoro četiri meseca trajali su pokušaji Đilasa i Petrovića da izigraju demokratiju, da opstruisanjem izbornog procesa i poništavanjem izbora na pojedinim biračkim mestima izbegnu odlazak sa vlasti. Skoro četiri meseca Đilas i Petrović bežali su od surove istine da su na izborima koje su sami organizovali i sproveli osvojili skoro 12 hiljada glasova manje od Srpske napredne stranke. Nije pomogla ni podrška Tanje Fajon koja ih je očigledno uveravala da će ostati na vlasti iako imaju 12 hiljada glasova i 15 odbornika manje”, naveo je Vesić.

On je ocenio da je posle četiri meseca opstrukcije demokratskih procesa vreme “da Tanja Fajon, Dragan Đilas, Dušan Petrović i Nebojša Zelenović nauče da se u Srbiji vlast dobija i gubi na izborima”.

“I da o tome ko će biti na vlasti odlučuje broj glasova a ne Đilasovi milioni, tajkunski mediji i koga voli i podržava Tanje Fajon. Sve njih u Šapcu pobedili su građani koji su uporno i strpljivo izlazili na izbore i svaki put još ubedljive glasali za SNS. Šabac je dobio vlast koju su građanke i građani izabrali”, rekao je Vesić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *