Vesić: Sistem „Oko sokolovo” kraj bahatom parkiranju

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić predstavio je četiri nova vozila koja će u sistemu „Oko sokolovo“, od desetog avgusta aktivno snimati i kažnjavati sve nesavesne vozače koji neprimereno parkiraju svoja vozila u najvažnijim beogradskim saobraćajnicama.

U naredne dve nedelje ova vozila će samo na kućnu adresu slati fotografije i opomene nesavesnim vozačima dok kažnjavanje startuje od desetog avgusta.

Projekat OKO SOKOLOVO na kome se radilo punih 18 meseci spreman je u potpunosti za implementaciju jer su završena i sva testiranja na beogradskim ulicama, a dobijene su i sve potrebne dozvole. Od ovog trenutka prvobitno 4 vozila sa kamerama, serverima i ostalom pripadajućom opremom obilaziće u proseku na svakih 20 minuta 93 ulice u užem i širem centru grada i snimati sva nepropisno parkirana vozila. Ukupno je naručeno 18 ovakvih specijalizovanih vozila za potrebe Komunalne policije koja se već nekoliko godina koriste u Londonu, Amsterdamu i nekolicini drugih Evropskih gradova. Softver za oko sokolovo delo je domaćih stručnjaka.

Opomene sa fotografijom nepropisnog parkiranja naši sugrađani dobijaće do desetog avgusta kada će se startovati i sa kaznenim merama po istom principu kao i kada vas za ovaj prekršaj kazni saobraćajna ili komunalna policija uz smanjenje kazne od 50 procenata ako novčanu kaznu platite u roku od 8 dana.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *