Vesić: Rujević pokazao kakav Beograd želimo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić primio je u Starom dvoru Boru Rujevića, radnika JKP „Parking servis“, koji je pronašao veću sumu novca i vratio ga vlasniku i istakao da je on ovim činom u ime svih radnika pokazao koliko pošteno rade za Beograd.

Naime, Rujević je 5. decembra ove godine na placu „Parking servisa“ na Međunarodnom terminalu u Bloku 43 na Novom Beogradu pronašao 10.000 britanskih funti i to prijavio svom rukovodiocu.

U roku od petnaestak minuta od prijave Službi obezbeđenja Međunarodnog terminala obratio se Zoran Petrović, vozač kamiona koji je izgubio novac i koji je zahvalio nalazaču i rekao da je pozitivno iznenađen što i dalje ima tako poštenih ljudi.

Vesić je zahvalio Bori Rujeviću, navodeći da je on time jasno pokazao kakav Beograd želimo – Beograd koji je solidaran, koji ima poštene i ljude punog srca. 

„Rujević je na ovaj način učinio ne samo ono što je normalno za svakog čoveka, već i pokazao da u gradskim preduzećima ima puno poštenih ljudi koji nesebično rade svoj posao za građane Beograda“, rekao je Vesić.

U ime svih zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima Vesić je zahvalio Rujeviću, koji je, kako je rekao, jedan od onih radnika u javnim preduzećima koji tu rade decenijama, ponosni su na svoje preduzeće i doživljavaju ga kao svoju kuću.

Zamenik gradonačelnika je rekao da Rujeviću ovo nije prvi put da je ovako postupio i naveo da je 2001. godine našao 10.000 tadašnjih nemačkih maraka koje je takođe vratio vlasniku, a tokom poplava našao je i novac koji je izgubio jedan od vatrogasaca i odneo ga u policijsku stanicu na Čukarici gde je vraćen vlasniku.

Vesić je Rujeviću poklonio orginalnu grafiku Mome Kapora koju, kako je rekao, dobijaju samo posebni gosti Skupštine grada Beograda. „Neka vas ovaj poklon seća na dobri Beograd kakav ste vi svojim delom učinili“, dodao je Vesić.

Rujević u „Parking servisu“ radi na poslovima skladištenja carinske robe već 25 godina, a kako je rečeno, za ovo dobro delo će, kao primeran radnik koji služi za uzor drugima, biti nagrađen od strane tog preduzeća.

„Osećam se poštenim čovekom. Vaspitan sam da budem takav, što kažu ‘oteto je prokleto’…“, rekao je on i dodao da su mu na poštenom činu čestitali rodbina, ali i kolege u firmi.

Prijemu u Starom dvoru prisustvovali su direktor JKP „Parking servisa“ Andrija Čupković i rukovodilac Međunarodnog teretnog terminala Predrag Marković.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *