Vesić: Radićemo na izmeni zakonskih propisa i prevenciji saobraćajnih nesreća

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je juče da će zajedno sa ministrom policije Bratislavom Gašićem formirati koordinaciono telo, koje će raditi na izmeni zakonskih propisa i prevenciji saobraćajnih nesreća.

“Saslušali smo njihove predloge o tome šta možemo da uradimo povodom izmena zakonskih propisa kako se ubuduće ne bi dešavale ovakve situacije i kako bi sačuvali živote neke druge dece koja, na žalost, mogu da budu žrtve saobraćajnih nesreća kao žrtve bahatih vozača”, rekao je Vesić novinarima u Palati ”Srbija” posle susreta sa porodicama poginule dece.

Dodao je da su ministar Gašić i on obavestili roditelje da je u toku donošenje Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji inicijalno predlaže Ministarstvo unutrašnjih poslova, a u izradi učestvuju i druga ministarstva.

U toku je rekonstrukcija 150 kružnih prelaza i semaforizacija raskrsnica

Ministar je istakao da je u toku rekonstrukcija 150 kružnih prelaza i semaforizacija raskrsnica bez semafora.  

“U toku je rekostrukcija 150 kružnih prelaza, čime bi povećali bezbednost na kružnim prelazima. Postavićemo oko 1.000 semafora,”treptača”, u ruralnim mestima. Obezbeđeno je i 100 miliona dinara za semaforizaciju onih raskrsnica bez semafora i na taj način ćemo povećati bezbednost u saobraćaju”, rekao je Vesić posle sastanka sa roditeljima čija deca su poginula u saobraćajnim nesrećama.

Ministar Vesić i njegov kolega, ministar policije Bratislav Gašić, primili su juče roditelje dece poginule u saobraćajnim nesrećama. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *