Vesić: Problem saobraćajnih gužvi rešiće se izgradnjom metroa

Beograd je grad sa velikim brojem vozila, ali i jedini grad u Evropi koji se zasniva na autobuskom prevozu, a ne na metrou ili lakom šinskom prevozu, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je u programu Studija B rekao da su u Beogradu velike gužve posledica više decenijskog povećanja voznog parka, koji je naročito poslednjih godina dobio na intenzitetu. Vesić smatra da će tek izgradnjom metroa biti rešen problem saobraćajnih gužvi.

On je podsetio da su mnogi saobraćajnice svojevremeno projektovali za manji broj vozila i da je danas neophodno izvršiti dodatne izmene na njima kako bi se smanjile gužve.

Vesić je istakao da je u toku tender za projektovanje Prve faze izgradnje kanalizacije u Sremčici. On je rekao da će tada nekoliko ulica, za koje postoje realni uslovi, biti priključeno na gradsku kanalizacionu mrežu.

Parkiranje ispred kafića, na zelenim površinama i žutim trakama pokazuje da se neki građani ponašaju kao da je Beograd njihvo vlasništvo, kaže Vesić i još jednom podseća da Grad u narednoj godini kreće u rešenje problema takvog bahatog parkiranja.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će Grad sve učiniti kako bi izašao u susret slepim i slabovidim osobama koje produžavaju Bus plus.

A kada je u pitanju obećana isplata za raseljene sa klizišta u Umci, Vesić je istakao da je novac obezbeđen preko Republike i da će svi biti isplaćeni čime će taj problem biti konačno rešen.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *