Vesić: Povećavamo naknade za porodilje

Začuđen sam što ima opozicinih odbornika koji neće doći na sednicu Skupštine grada da glasaju za povećanje jednokratnih naknada porodiljama. Ne znam da li imaju nešto važnije što bi danas trebalo da urade u životu, rekao je Vesić na Studiju B.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će odbornici Skupštine grada danas glasati o predlogu da se povećaju jednokratne naknade koje grad Beograd daje porodiljama.

Vesić je podsetio da je Beograd do sada isplaćivao po 10.000 dinara za prvo i drugo dete, a sada će, ističe, isplaćivati po 20.000 dinara i za prvo i za drugo dete.

„Do sada smo isplaćivali za treće dete 30.000 dinara, a sada ćemo plaćati 40.000 dinara. Naknada za blizance ostaje 50.000 dinara odnosno 25.000 dinara po detetu, dok porodilje slabijeg materijalnog stanja dobijaju dodatnih 50.000 dinara”, rekao je Vesić za Studio B.

Istakao je da su sve mere kumulativne, odnosno ne isključuju jedna drugu.

Dodao je da je grad Beograd jedna od retkih lokalnih samouprava koja isplaćuje te dodatne mere stimulacije nezavisno od prava koje porodilje ostvaruju na nivou republike.

Vesić je pojasnio da već šestu godinu Grad Beograd isplaćuje sve obaveze prema porodiljama, kao i druge socijalne prinadležnosti svakog meseca, a da su pre samo šest godina te naknade kasnile i po godinu dana.

„Začuđen sam što ima opozicinih odbornika koji danas neće doći na sednicu Skupštine grada da glasaju za povećanje jednokratnih naknada porodiljama. Ne znam da li imaju nešto važnije što bi danas trebalo da urade u životu. Neće glasati da porodilje dobiju 10.000 dinara više za svako dete, ali će i danas biti prvi na blagajni da uzmu svojih 10.000 dinara odborničke naknade. Sramota“, rekao je Vesić.

„Danas ću predložiti da Blagoje Jovović dobije ulicu“

Goran Vesić najavio je da bi Blagoje Jovović, atentator na ustaškog vođu Ante Pavelića, mogao da dobije ulicu u Beogradu.

„Blagoje Jovović je heroj srpskog naroda jer je izvršio atentat na najvećeg srpskog zlotvora i ubicu ustaškog poglavnika Antu Pavelića. Stotine hiljada Srba je ubijeno na najmonstruoznije načine od Pavelićevih ustaša u NDH, a ovaj zlikovac je u Jasenovcu osnovao i logor za srpsku decu“, rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Podsetio je da je Jovović 10. aprila 1957. godine, na dan kada su ustaše u Argentini slavile dan osnivanja njihove nacističke države, izvršio atentat na zlikovca Pavelića koji je umro od posledica ranjavanja.

„Danas ću kao građanin Beograda podneti predlog da Blagoje Jovović dobije ulicu u Beogradu. Nadam se da će ovaj predlog naići na odobravanje javnosti i da se neće naći neki srpski istoričari koji će nas ubeđivati da Jovović nije heroj“, rekao je Vesić.

INFO 24 / Foto: njuz.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *