Vesić: Ponosan sam što će Beograd biti domaćin SP u atletici

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor saveza Slobodan Branković sastali se u Monte Karlu s predsednikom Svetske atletske federacije Sebastijanom Kouom, povodom kandidature Beograda za organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022.

„Ovo je značajno za našu zemlju, grad, za naš sport. Biti domaćin Svetskog prvenstva u atletici, bilo ono na otvorenom ili u dvorani, znači biti domaćin medijski najeksponiranjeg sportskog događaja na svetu posle Olimpijskih igara i Svetskog prvenatva u fudbalu. Bićemo domaćini najboljim atletičarima koji će u naš grad doći iz preko 200 zemalja, a to znači da će prenos ići u više od 200 zemalja, a svaki prenos će počinjati spotom iz Srbije“, rekao je Vesić Tanjugu posle dobijanja organizacije.

Vesić je naveo i da će Beograd ovim takmičenjem, koje će trajati tri dana, dobiti šansu za veliku promociju, a to pokazuje koliko je velika pobeda to što je srpska prestonica dobila svetski šampionat.

„Zahvalan sam predsedniku Vučiću koji je podržao projekat, Vlada je dala garancije, mi smo kao grad stali iza projekta i Atletskom savezu na čelu sa (Veselinom) Jevrosimovićem, koji pokazuje šta znači kada neko sposoban dođe u sport u kojem nismo imali uspeha, kako posle više decenija imamo uspeha u atletici“, rekao je Vesić i dodao da je Beograd spreman za organizaciju ovog takmičenja.

Naveo je da Beograd ima u ovom trenutku više od 100 hotela, a za dve godine ćemo biče ih još desetak.

„Beograd je organizaciono spreman, bili smo domaćini mnogih velikih takmičenja. Bićemo domaćini u Areni, koja je jedna od najboljih dvorana u ovom delu Evrope. Naš aerodrom i svi drugi turistički potencijali su spremni. Ovo će biti velika promocija ne samo srpskog sporta, već i naše zemlje i kulture. Posebno sam ponosan što smo dobili orgnizaciju ovog SP“, kazao je zamenik gradonačelnika.

Beograd je bio domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, kada su postavljeni standardi u organizaciji, a Vesić smatra da glavni grad može da podigne lestvicu 2022. godine u tom segmentu.

Vesić je kazao da se organizacija velikog sportskog događaja ne dobija dok oni koji odlučuju nisu potpuno uvereni da je zemlja ekonomski i politički stabilna, te zaključio da je to što je Beograd domaćin SP 2022. dokaz da je „Srbija politički i ekonomski stabilna i da to ceo svet vidi“.

Podsetio je da je u poslednjih šest godina Beograd svake godine organizovao neko velikio takmičenje.

„Siguran sam da će ovaj događaj nadmašiti 2017“, rekao je Vesić i primetio da nije lako dobiti organizaciju SP, uporedivši s brojem velikih takmičenja koja je organizovala Jugoslavija, a koja je bila mnogo veća od Srbije.

„To je velika čast za nas i Beograd. Potrudićemo se da opravdamo poverenje i da organizacija SP u atletici u dvorani bude naša ulaznica da dobijemo neka druga prvenstva u drugim sportovima i da Beograd postane sportska prestonica ovog dela Evrope“, zaključio je Vesić.

Nikodijević: Beograd dobio organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, u ime svih Beograđana i u svoje ime, čestitao je našoj delegaciji na velikom uspehu ostvarenom na sastanku Svetske atletske federacije u Monte Karlu, gde je dobijeno  domaćinstvo Beograda najveće svetske dvoranske smotre u atletici.

– Ističem da je prezentacija i kandidatura Beograda da bude domaćin ovog prestižnog sportskog događaja izvedena na najbolji način i uz sve pohvale našoj delegaciji koju je predvodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, izražavam veliko zadovoljstvo i ponos zbog odluke Svetske atletske federacije. Beograd jeste prestonica sporta i to ćemo dokazati još jednom organizacijom najveće svetske atletske smotre u dvorani. Izbor Beograda za domaćina samo pokazuje da je ugled našeg grada i naše zemlje zaista visok i da smo našim dosadašnjim radom i sposobnostima preporučili naš grad za organizaciju ovog izuzetnog takmičenja – naveo je Nikodijević.

On je izrazio uverenje da će Beograd svim svojim organizacionim i tursističkim kapacitetima zadovoljiti visoke standarde Svetske atletske federacije i da će i ovoga puta u svet otići fantastična slika sporta, takmičarskog duha i dobrodošlice našeg Beograda i Srbije, tokom boravka preko 500 sportista iz skoro 200 zemalja iz čitavog sveta.

Još jednom ističem svoje veliko zadovoljstvo i čestitam kako gospodinu Vesiću tako i predsedniku Atletskog saveza Srbije Veselinu Jevrosimoviću – rekao je Nikodijević.

Pobeda našeg grada i našeg sporta

Gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević čestitala je Atletskom savezu Srbije, predsedniku saveza Veselinu Jevrosimoviću i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću na velikoj pobedi koja je izvojevana na Savetu Svetske atletike u Monte Karlu koji je doneo odluku da Beograd bude domaćin Svetskog prvenstva u atletici u dvorani 2022. godine.

Za Beograd je organizacija Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici velika čast, pobeda našeg grada i našeg sporta. Sa raširenim rukama čekamo preko 500 najboljih svetskih atletičara iz preko 200 zemalja sveta. Biće to sjajan doprinos za naš sport i za naš grad. Još jedan dokaz da je Beograd veliki sportski grad. Čestitam zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i predsedniku Atletskog saveza Srbije Veselinu Jevrosimoviću na velikoj pobedi jer znam koliko su truda uložili da ubede vodeće ljude svetske atletike da treba da daju poverenje Beogradu – navodi se u čestitki Dragane Belojević.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *