Vesić: Podrška za sve porodice koje imaju decu u prvom i drugom razredu osnovne škole

Grad Beograd doneo je odluku da podrži sve porodice koje imaju decu u prvom i drugom razredu osnovne škole. Novim projektom predviđeno je da roditelji dobiju novac nazad za neke od kupljenih udžbenika za predstojeću školsku godinu. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da roditelji mogu da konkurišu od 20. avgusta do 30. septembra za refundaciju sredstva za četiri udžbenika.

Vesić je rekao da je Grad Beograd objavio konkurs za subvencionisanje, odnosno za bespovratna novčana sredstva za roditelje čija deca idu u državne škole na teritoriji Grada Beograda u prvi i drugi razred.

Svi roditelji, navodi Vesić, mogu da se jave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada Beograda, koji će biti otvoren od 20. avgusta do 30. septembra.

“Mi, kao grad Beograd doneli smo odluku da deci za prvi i drugi razred kupimo četiri osnovna udžbenika – srpski jezik, matematiku, svet oko nas i izabrani strani jezik. Cena tih udžbenika zavisi od izdavača, a izdavače biraju same škole”, rekao je Vesić.

“Svi roditelji će sa potvrdom da su deca upisana u prvi razred, sa napomenom od kog izdavača je škola uzela knjige, moći da konkurišu za sredstva od naše Fondacije”, rekao je Vesić i dodao da će Grad Beograd uplatiti tačan iznos za sva četiri udžbenika na žiro račun.

Naša procena, dodaje Vesić, da će svaki roditelj na žiro račun dobiti oko 6.000 dinara.

“Ovo je prvi put da Grad Beograd na ovaj način pomaže roditelje osnovaca, tako što će Grad Beograd refundirati sredstva. Naš poziv roditeljima je da se jave i iskoriste ovu priliku. Procedura je jednostavna, moguće je i sve onlajn uraditi – sa skeniranom potvrdom od škole, skeniranom ličnom kartom, kopijom platne kartice, mi sami uzimamo izvod iz matične knjige rođenih deteta. Posle nekoliko dana dobijate novac na račun”, objašnjava Vesić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *