Vesić: Od sutra u saobraćaju ulica od Takovske do Despota Stefana

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je večeras gostujući u Beogradskoj hronici Radio-televizije Srbije da će od sutra uveče biti puštena za automobilski saobraćaj ulica od Takovske do Bulevara despota Stefana.

– Danas se završavaju radovi na kolovozu u Ulici Džordža Vašingtona u delu od Takovske ulice do Bulevara despota Stefana i ovaj deo ulice će već sutra uveče biti pušten za saobraćaj – rekao je Vesić i dodao da će tako čitav potez četiri bulevara koji se rekonstruišu od Ruzveltove do Bulevara despota Stefana biti u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje za saobraćaj će biti puštena i poslednja deonica od stotinak metara od Bulevara despota Stefana do Drinčićeve ulice i tada će saobraćaj biti pušten u svim ulicama gde se vrši rekonstrukcija.

On je precizirao da je izvođač, domaća kompanija Evergoprojekt dobila nalog da ubrza radove na rekonstrukciji trotoara tako da se očekuje da ovaj posao bude završen do kraja ove godine, najkasnije do polovine januara, zavisno od vremenskih uslova.

– Kada čitav posao bude završen svi građani Beograda moći će da vide kako izgledaju nove rekonstruisane ulice 27. Marta, Kraljice Marije i Džordža Vašingtona i da uporede sa Ulicom cara Dušana, koja još nije rekonstruisana. Preko sedamdeset godina, niko nije hteo ništa da uradi na ovim ulicama i bilo je sramota kako su izgledale. Beograd zaslužuje da bude sređen i ponosan sam jer ovaj grad postaje svaki dan sve lepši i uređeniji – poručio je Vesić i dodao da će druga faza radova od Drinčićeve do Piarona de Mondezira i Tadeuša Košćuška biti biti realizovana od sredine aprila do kraja leta – naglasio je Vesić.

Vesić je rekao da će u naredne dve nedelje u tom kraju početi rekonstrukcija parka Raše Popova koji se nalazi između ulica Knez Danilova i 27. marta.

– Na tom platou koji izlazi na ulicu 27. marta decenijama su bili kiosci i nelegalni objekti koji su ogledalo vlasti pre nas. I to pored Skupštine grada da bruka bude veća. Mi smo na zahtev stanara uklonili kioske, uradili projekat parka i urbanog džepa i sada kreće rekonstrukcija. U tom parku biće postavljena skulptura Raše Popova – rekao je Vesić i dodao da „ako dodamo Palilusku pijacu za koju završavamo proces dobijanja upotrebne dozvole jasno da nikada u tom kraju nije više urađeno na rekonstrukciji i uređenju”.

Vesić je najavio da je će radovi na izgradnji Doma zdravlja u Borči početi u prvoj nedelji decembra.

– Izabrali smo izvođača za izgradnju novog Doma zdravlja, potpisali ugovor i sada smo u postupku uvođenja u posao. U pravoj nedelji decembra počinje izgradnja Doma zdravlja u Borči koji će da ima preko 7 hiljada kvadrata – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je najavio da će Grad Beograd do kraja godine da raspiše tender za projektovanje i izvođenje jarbola sa srpskom zastavom koji će se nalaziti na Ušću.

– Do kraja godine raspisujemo tender za izgradnju jarbola sa velikom srpskom zastavom. Visina jarbola će biti 80 metara i zastava će se videti iz mnogih delova našeg grada. Ponosni smo na ovaj projekat kao što smo ponosni na Beograd i Srbiju. Dok su Vučić i SNS na vlasti u Beogradu i Srbiji će se vijoriti samo srpske zastave i vodiće se srpska politika – zaključio je Vesić.

Beoinfo / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *