Vesić: Od ponedeljka studenti na praksi u Ministarstvu

Prva grupa od dvadeset i troje studenata Beogradskog univerziteta od ponedeljka, 20. marta, počinje praksu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekao je ministar Goran Vesić.

– Prva grupa od dvadeset i troje studenata Beogradskog univerziteta potpisaće ugovore o studentskoj praksi u ponedeljak, 20. marta, i započeti praksu. Tokom obavljanja prakse koja će biti priznata od Beogradskog univerziteta studenti će raditi u struci sa mentorima a primaće naknadu od 14.000 dinara neto mesečno. Praksa će trajati tri meseca, tokom ove godine biće obavljena još dva ciklusa, u julu i oktobru, rekao je ministar Vesić.

Vesić je kazao da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro potpisati sporazume sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu kao što je sporazum potpisan sa Beogradskim univerzitetom.

– Studentska praksa u Ministarstvu je samo prvi korak jer će u narednom periodu i preduzeća ponuditi praksu ali i stipendiranje. Biću srećan kada prvog studenta ili studentkinju koji su prošli praksu zaposlimo posle diplomiranja, rekao je ministar Vesić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *