Vesić: Obrenovac u potpunosti zaštićen

Obrenovac je u potpunosti zaštićen i neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava, jer za tim nema potrebe, kaže zamenik gradonačnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je juče u Obrenovcu obišao nasip u Belom polju, ispod autoputa „Miloš Veliki“, kako bi se uverio da su preduzete sve mere zaštite od eventualnih poplava.

Trstenica, Tamnava i Kolubara su potpuno pročišćene, rekao je Vesić i dodao da je zajedno sa EU očišćeno oko 67 kilometara kanalske mreže, korita reka…

„Sve crpne stanice smo rekonstruisali i na sedam mesta gde su bili probijeni nasipi 2014. godine, ti nasipi su potpuno rekonstruisani“, naveo je Vesić.

On je rekao da su Sava i Dunav na metar i po od redovne odbrane od poplava i da ne postoji nijedan problem na teritoriji Obrenovca.

Kako je istakao, čak i tamo gde se uvek izliva voda, u naseljima Poljane i Konatice, nije došlo do izlivanja.

„Danas se vidi koliko je veliki posao država uradila u Obrenovcu od 2014. godine, jer on danas nije ugrožen. Čak nismo uveli ni redovnu odbranu od poplava upravo, zato što je ogroman posao ovde urađen od 2014. godine“, rekao je Vesić.

Dodao je da se danas u Obrenovcu pokazalo šta znači kada država stane iza lokalne samouprave i kada se ulaže u preventivu.

„U kontaktu smo sa ljudima koje vode opštine u celom slivu Kolubare i kada bude prošao ovaj talas, obzirom da se naredna tri dana ne očekuju padavine, očekujemo da će se voda povući“, rekao je Vesić.

Istakao je da neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava, jer za tim, dodaje, nema potrebe pošto je voda u koritima reka, osim malih izlivanja.

Ponovio je da je Obrenovac potpuno zaštićen, ali da su nadležne ekipe ipak na terenu, ukoliko zatreba.

Vesić je nasip obišao zajedno sa državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljanom Popović Ivković, predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem…


INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *