Vesić o planiranim radovima u Beogradu

Na tenderu za izgradnju i proširenje Ulice Save Maškovića i Crnotravske od dve ponude izabrana je povoljnija od 437 miliona dinara koju je dostavila grupa ponuđača predvođena preduzećem RAS Inženjering, izjavio za Studio B zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da je izabran izvođač radova za rekonstrukciju ulice Save Maškovića. Vrednost ugovor je 437 miliona dinara. Time se realizuje ideja obilaznice oko Beograda, jer će tako biti napravljena veza sa Mostom na Adi i budućim mostom na Adi Huji, čija izgradnja počinje 2021. godine.

Hram Svetog Save biće završen ove godine, ali će takođe biti i uređen i plato oko hrama, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Radovi će se odvijati u dve faze, u prvoj će biti uređen plato sa granitnim pločama oko samog hrama, a u drugoj fazi, deo od Parohijskog doma do Bulevara Oslobođenja,  predviđena je izgradnja zgrade Svetog Sinoda.

Vesić je još jednom istakao da nikakva šteta nije pričinjena na skulpturama tokom uređenja zelenih površina na delu leve obale Save i sadnje 67 stabala u čast Olimpijskih igara u Tokiju. Zelenilo je tada uklonilo grafite sa tih skulptura koje su od betonskog materijala, a ne od mermera, kako su preneli neki mediji.

On se posebno osvrnuo na činjenicu da prethodna vlast u Beogradu sa Draganom Đilasom, nije pokazala želju da se oduže mnogim velikanima iz naše istorije podizanjem spomenika. Zbog toga postavlja pitanje kako oni kojima je kultura bila nevažna i nebitna sada drže lekcije drugima o tome.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *