VESIĆ: Noćas sipano sto tona vode na deponiju

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je jutros da se neprijatan miris sa deponije u Vinči osećao u mnogim delovima grada i da je sada u toku dogašavanje požara.

Prema njegovim rečima, 100 tona vode sipano je noćas, a šest mašina rade jutros i prevrću smeće, što je način na koji se vrši dogašavanje.Vesić je za RTS rekao da deponija u Vinči postoji od 1972. godine i da se svake godine tamo odloži 500.000 tona smeća.Ponovio je da će problem deponije do kraja godine biti rešen i ona će biti zatvorena i ubuduće će se otpad prerađivati.

Međutim, naglašava da će se dim osećati još pet, šest dana i dodaje da je situacija sa požarima širom Evrope mnogo gora i da kod nas bar niko nije bio životno ugrožen.

– Tokom 2019. godine uradili smo branu da zaustavimo klizanje deponije prema Dunavu kako se smeće ne bi spustilo u reku i zagadilo je – istakao je Vesić.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da se ovakav incident ponovi, zamenik gradonačelnik je rekao da su male šanse da se to dogodi, jer nam predstoji jesen, kada se inače takvi incidenti ređe dešavaju, a do kraja godine će problem biti rešen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *