Vesić kritikovao najavu blokade RTS

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kritikovao je najavu Saveza za Srbiju da će danas od 12 do 20 sati blokirati sve ulaze u RTS.

Vesić je ocenio da je to potpuno normalno ponašanje za lidera SzS Dragana Ðilasa, koji je, kaže, u politiku ušao kao medijski tajkun i čovek koji kontroliše sve medije

„Setite se Verice Barać koja ga je optužila da je gospodar svih medija u Srbiji, što je bilo tačno, i setite se dok je bio na vlasti koliko je trgovao reklamnim sekundama upravo sa RTS, kao i sa Studijom B, čiji je osnivač Skupština grada koja je i njega birala za gradonačelnika, što je sukob interesa“, rekao je Vesić za televiziju Pink.

Vesić je ocenio da se Ðilas ne bori da građanima bude veća plata niti pred birače izlazi sa bilo kakvim programom, planom ili obećanjem, već mu politika služi da se „vrati u poziciju da ponovo trguje sekundama“.

On je napomenuo da ni vladajuća stranka katkad nije zadovoljna načinom rada RTS-a i drugih medija, ali da nikad nije organizovala proteste.

„Javni servis mora da bude objektivan, a privatni mediji imaju pravo da se opredele politički. Za Ðilasa su dobri mediji samo oni koji izveštavaju kako on kaže. Oni zapravo žele da uređuju RTS. Umesto da sede u skupštini, oni su na ulici“, ocenio je Vesić.

On ocenjuje da Ðilas ne želi na izbore jer bi na njima doživeo fijasko, a da želi da natera i ostatak opozicije da bojkotuje izbore kako bi „izgubili prihode od države i zavisili od njegove crkavice“.

Komentarišući porast plata u javnom sektoru, Vesić je rekao da će u Beogradu krajem godine prosečna plata biti gotovo 600 evra, a nezaposlenost oko 7,7 procenata.

„Pre 2013. godine plata je bila 445 evra, a nezaposlenost 25 odsto. Prosečna plata vozača u GSP-u je 2013. godine bila skoro 49.000 dinara, a u januaru 2020. prosečna plata biće između 72.000 i 75.000 dinara. Vozači koji rade više, koji imaju prekovremene sate izlaziće i do 85.000 dinara. To je vest, a ne da li će neko da uleti sa motornom testerom u RTS“, naglasio je Vesić.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *